Επτά ώρες καθυστέρησε να απογειωθεί η πτήση της Air Canada από το αεροδρομίου του Saskatoon με προορισμό το Τορόντο εξαιτίας ενός…σκληρού από ότι αποδείχτηκε ρακούν.

Άγνωστο πως βρέθηκε στο αεροσκάφος το γούνινο ζωάκι, εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αεροσκάφους όταν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου συνέδεσαν ένα μέρος του κλιματιστικού στο αεροπλάνο.

H επιχείρηση για να απομακρυνθεί από το αεροπλάνο κράτησε περίπου επτά ώρες. Οι τεχνικοί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν κάποια κομμάτια από το αεροσκάφος για να πλησιάσουν το ζώο και μετά από ένα πολύωρο…κυνηγητό κατάφεραν να το απομακρύνουν με ασφάλεια.

“Τα πληρώματά μας συνεργάστηκαν με τους ειδικούς για τον έλεγχο των ζώων για να το απομακρύνουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Air Canada Angela Mah.

Το ρακούν προφανώς ανέβηκε στον σωλήνα της μονάδας κλιματισμού, αλλά το πώς έφτασε εκεί έχει μπερδέψει τις αρχές του αεροδρομίου.

«Είναι πιθανό να ήταν στον εξοπλισμό του εδάφους, είναι απίθανο να είχε ταξιδέψει από το Τορόντο, επίσης δεν βλέπουμε ρακούν εδώ γύρω ήταν κάτι πολύ ασυνήθιστο», δήλωσε ο Andrew Leeming, υπεύθυνος των επιχειρήσεων στο αεροδρόμιο.