paris nightΚάτι η οικονομική κρίση, κάτι η ανησυχία για το περιβάλλον φαίνεται ότι θα κάνουν την «Πόλη του Φωτός», αλλά και όλη τη Γαλλία, λίγο… λιγότερο φωτεινές από το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με νέα πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η υπουργός Οικολογίας Ντελφίν Μπατό, από τον ερχόμενο Ιούλιο τα καταστήματα και τα γραφεία σε όλη τη Γαλλία θα πρέπει να σβήνουν τα φώτα στη διάρκεια της νύχτας, σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθεί ενέργεια και να καταπολεμηθεί η φωτορύπανση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα φώτα στις βιτρίνες καταστημάτων θα πρέπει να κλείνουν στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Τα φώτα στο εσωτερικό των γραφείων και άλλων κτηρίων, εκτός από τις κατοικίες, θα πρέπει να σβήνουν μία ώρα μετά από την αναχώρηση του τελευταίου υπαλλήλου.

Οι τοπικές αρχές θα μπορούν να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις για τα Χριστούγεννα και άλλες ειδικές περιστάσεις, καθώς και για κάποιες τουριστικές περιοχές ή περιοχές πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Έτσι τα 20.000 φώτα του Πύργου του Άιφελ φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να φέγγουν.

imerisia