Στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αναζωογονήσει τα αεροπορικά ταξίδια, η Σιγκαπούρη έχει επεκτείνει το πρόγραμμα Ταξιδιωτικών Λωρίδων (VTL) σε 13 χώρες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος VTL, πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες μπορούν να εισέλθουν στη Σιγκαπούρη χωρίς καραντίνα και απλώς πρέπει να υποβληθούν σε τεστ Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (PCR) COVID-19.

Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω που δεν έχουν εμβολιαστεί θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν με το VTL στη Σιγκαπούρη, εάν συνοδεύονται από ταξιδιώτη VTL που πληροί όλες τις απαιτήσεις VTL.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν παραμείνει σε μία ή περισσότερες από τις χώρες VTL τις τελευταίες 14 συνεχόμενες ημέρες πριν από την αναχώρηση για τη Σιγκαπούρη. Εάν ο ταξιδιώτης έχει βρεθεί στη Σιγκαπούρη τις τελευταίες 14 ημέρες, η διαμονή του/της στη Σιγκαπούρη μπορεί να υπολογιστεί για την εκπλήρωση αυτής της απαίτησης ιστορικού ταξιδιού 14 ημερών.

Οι χώρες που υπόκεινται αυτήν τη στιγμή στο VTL είναι οι εξής:

Μπρουνέι
Γερμανία
Καναδάς
Δανία
Γαλλία
Ιταλία
Ολλανδία
Ισπανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ηνωμένες Πολιτείες
Αυστραλία (από 8 Νοεμβρίου 2021)
Ελβετία (από 8 Νοεμβρίου 2021)
Νότια Κορέα (από 15 Νοεμβρίου 2021)

Όλοι οι ταξιδιώτες VTL πρέπει να κάνουν δύο τεστ PCR COVID-19. Τεστ πριν από την αναχώρηση εντός 48 ωρών πριν από την αναχώρηση για Σιγκαπούρη και λήψη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής και ένα τεστ κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Changi και παραμένουν σε απομόνωση μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό. Τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και κάτω του ημερολογιακού έτους δεν απαιτείται να υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και να παρουσιάζουν το αποδεικτικό εμβολιασμού τους που έχει εκδοθεί σε οποιαδήποτε χώρα VTL ή τη Σιγκαπούρη, ανεξάρτητα από τη χώρα VTL από την οποία αναχωρεί ο ταξιδιώτης.

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη με το VTL πρέπει να ταξιδέψουν με καθορισμένες πτήσεις. Μπορούν να περάσουν μέσω άλλης χώρας VTL για να πάρουν μια καθορισμένη πτήση προς Σιγκαπούρη.