Τo Τourism Today εγκαινιάζει μια μεγάλη έρευνα με θέμα: «Αγροδιατροφή και τουρισμός στον καιρό του κορωνοϊού», σε μία προσπάθεια να μεταφέρει το στίγμα της εποχής και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, αλληλένδετης με μια οικονομική κρίση, κατά την οποία ο αγροδιατροφικός τομέας καλείται όχι απλά να επιβιώσει, αλλά και να διαδραματίσει ενδεχομένως έναν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μέρος 3ο

Μαρία Σίγμα, Consultant & Food Coach

«Η υγειονομική κρίση μπορεί να λειτουργήσει ως ευκαιρία για την αγροδιατροφή»

H Consultant & Food Coach, Μαρία Σίγμα, μιλά για την αγροδιατροφή κατά την περίοδο της κρίσης και εκφράζει την αισιοδοξία της για την επόμενη ημέρα του κλάδου.

  • Πόσο σας έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού;

Αρκετά, διότι ήρθε ξαφνικά αυτή η κρίση να μας σταματήσει κάθε δραστηριότητα που είχαμε και δεν γνωρίζουμε πώς θα συνεχίσουμε την επόμενη μέρα!

  • Μπορεί η διασύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό να αποτελέσει ένα “όπλο” απέναντι στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης;

Πιστεύω πως ναι, στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διατροφή μας. Δεν είχαμε πολλά θύματα μέσα σε αυτή την κρίση οπότε νομίζω ότι θα μας εμπιστευτούν τουριστικά πολλοί μόλις επανέλθουν τα πράγματα σε κανονικούς ρυθμούς.

  • Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα για τον κλάδο της αγροδιατροφής;

Αρχικά θα έχει μια μικρή δυσκολία ως προς την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να κερδίσουμε και πάλι αλλά είμαι αισιόδοξη για τον λόγο ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αναζητάει προϊόντα.

  • Μπορεί η υγειονομική κρίση να λειτουργήσει ως ευκαιρία για την αγροδιατροφή;

Ναι, μπορεί, προβάλλοντας έτσι πολλά προϊόντα που είναι καλά για την υγεία μας και λειτουργούν σαν ασπίδα ενάντια αυτού του ιού, όπως το ελαιόλαδο.