Μετά την πρόσφατη υποτίμηση που υπέστη η τουρκική λίρα, η Κωνσταντινούπολη έγινε ιδανικός προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, για πολλούς ταξιδιώτες, οι τιμές για ταξίδια στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 30% φέτος, σε σύγκριση με το 2017.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των οργανισμών χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, τα πέντε νομίσματα που υποτιμήθηκαν περισσότερο έναντι του δολαρίου στον χρόνο (μετά το πέσο της Αργεντινής) ήταν η Τουρκία (40%), η Ρωσία (ρούβλι, 15%), η Βραζιλία (ρεάλ, 14%) , Ινδία (ρουπία, 9%), Μεξικό (πέσο, 4%) και Ταϊλάνδη (μπατ, 2,5%).

Επίσης, το Παγκόσμιο Κύπελλο έβαλε τη Ρωσία στο χάρτη για δυτικούς τουρίστες.
Η υποτίμηση του ρωσικού ρουβλίου κατά 15% αντιστάθμισε ένα μέρος του αυξημένου κόστους κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, οι εμπειρογνώμονες είναι πεπεισμένοι ότι μέρος αυτής της διαφοράς μεταξύ των ξένων τιμών των νομισμάτων εξηγείται από τους υψηλούς εσωτερικούς φόρους. Αναγνωρίζουν επίσης ότι υπάρχουν επιχειρηματίες ξενοδοχείων που επωφελούνται από αυτό και αυξάνουν τις τιμές τους περισσότερο επειδή η ζήτηση για εγχώριο τουρισμό έχει αυξηθεί.

Παράλληλα, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Καμπότζη, είναι άλλοι εξωτικοί προορισμοί που προσφέρουν βολικές τιμές για τα πορτοφόλια των δυτικών ταξιδιωτών.