Συμφωνία συνεργασίας για τη συνέχιση της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και της βιωσιμότητας, υπέγραψαν το Ίδρυμα Bellona και η Carnival Corporation & plc, από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως με εννέα εμπορικά σήματα.

Η νέα συνεργασία βασίζεται στο κοινό όραμα των δύο εταιρειών για μια ακόμα πιο βιώσιμη βιομηχανία της κρουαζιέρας με μηδενικές εκπομπές αερίων στο μέλλον.

Η στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050, καθώς και η επικέντρωση στην περαιτέρω βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας κρουαζιέρας στις τοπικές κοινότητες και προορισμούς, θα αποτελέσουν το πλαίσιο της κοινής συνεργασίας.

Ο γενικός στόχος της συμφωνίας είναι να συμβάλει και να προωθήσει βιώσιμες πρακτικές στον τομέα της ναυτιλίας. Η ρύθμιση θα επικεντρωθεί σε λύσεις, κανονισμούς και νομοθεσία που ευνοούν τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων προς όφελος του περιβάλλοντος, των τοπικών προορισμών και των ταξιδιωτών.