Η Dubai Airports προετοιμάζεται για μια από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές περιόδους του έτους μέχρι στιγμής στο πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου, το Dubai International (DXB), αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν μέσω του DXB αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 25 και 28 Μαρτίου και ξανά μεταξύ 7 και 9 Απριλίου καθώς τα σχολεία κλείνουν για τις ανοιξιάτικες διακοπές τους.

Η Essa Al Shamsi, Αντιπρόεδρος Τερματικών Λειτουργιών στα Αεροδρόμια του Ντουμπάι, μοιράστηκε μερικές συμβουλές για τους ταξιδιώτες: «Κατά τη διάρκεια αυτής της πολυάσχολης περιόδου υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες για να διασφαλίσουν ότι το ταξίδι τους μέσω του DXB είναι ομαλό και εύκολο. Για να αποφύγετε τη συμφόρηση στο δρόμο μέσα και έξω από το αεροδρόμιο, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το μετρό του Ντουμπάι. Υπάρχουν σταθμοί του μετρό τόσο στους τερματικούς σταθμούς 1 όσο και στους τερματικούς σταθμούς 3 και οι ώρες λειτουργίας έχουν επεκταθεί για να ληφθούν υπόψη οι βασικές ώρες άφιξης και αναχώρησης κατά τις περιόδους αιχμής.»

«Για ταξιδιώτες άνω των 12 ετών, συνιστούμε να χρησιμοποιούν Smart Gates για να επιταχύνουν τη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων κατά την αναχώρηση και την άφιξη. Για όσους ταξιδεύουν από τον τερματικό σταθμό 3 με την Emirates, προτείνουμε να κάνουν χρήση των βολικών εγκαταστάσεων check-in νωρίς και self-service για ομαλή έναρξη των διακοπών τους», πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόσβαση στον προαύλιο χώρο των αφίξεων στον τερματικό σταθμό 3 περιορίζεται μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλα εξουσιοδοτημένα οχήματα, συνιστάται στους φίλους και τις οικογένειες να χρησιμοποιούν τους καθορισμένους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου ή την υπηρεσία παρκαδόρου για να υποδέχονται τους επισκέπτες τους με άνεση, ανέφερε η Dubai Airports.