emirates3001Η Emirates, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, ανακοίνωσε πρόσφατα την ένταξη δεύτερου αεροσκάφους Α380 στο δρομολόγιο Ντουμπάι-Σύδνεϋ από την 1η Ιουνίου 2013. Το δεύτερο αεροσκάφος Α380 θα εξυπηρετεί την πρωινή πτήση, αποδεικνύοντας παράλληλα τη δέσμευση της εταιρείας για τη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς και τη ζήτηση για το αεροσκάφος Α380 που αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της Emirates.

 

Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, που εξυπηρετείται προς το παρόν από αεροσκάφος Boeing 777-300ER, η ένταξη του αεροσκάφους Α380 στις πτήσεις της Emirates με κωδικό ΕΚ414 και ΕΚ415 θα σημάνει μια αύξηση χωρητικότητας της τάξεως των 1.890 θέσεων την εβδομάδα.

«Η απόφαση της Emirates να εντάξει δεύτερο αεροσκάφος Α380 στις πτήσεις προς Σύδνεϋ, συνδέεται με τη σαφή ένδειξη της ζήτησης για τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφη και τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στο πρωινό δρομολόγιο», δήλωσε ο Salem Obaidalla, Senior Vice President, Commercial Operations, Far East and Australasia της Emirates.

«Η Αυστραλία αποτελεί μια σημαντική αγορά για την Emirates και κατατάσσεται στην κορυφή των τριών χωρών στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates. Το Α380 αποτελεί βασικό στοιχείο της δραστηριότητάς μας στην Αυστραλία, προσφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη μέσω των εισερχόμενων επισκεπτών και ταξιδιωτικών συνδέσεων», σημείωσε ο κ. Obaidalla.

Ο κ. Obaidalla συμπλήρωσε: «Η προσθήκη αεροσκαφών μεγαλύτερης χωρητικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας με στόχο την ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση μεταφοράς επιβατών, ενώ υποστηρίζει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, η ένταξη δεύτερου αεροσκάφους Α380 προς Σύδνεϋ, συνδέεται με τα προτεινόμενα σχέδιά μας για συνεργασία με την Qantas».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte με τίτλο: «Η οικονομική αξία του αεροδρομίου του Σύδνεϋ», τα οφέλη από την προσθήκη αεροσκάφους Airbus A380 στο δρομολόγιο Ντουμπάι- Σύδνεϋ θα αποφέρουν περίπου 342 εκατ. δολάρια (1,2 δισ. ντίρχαμ) στο ΑΕΠ της Αυστραλίας, 206 εκατ. δολάρια (777 εκατ. ντίρχαμ) στο εισόδημα των νοικοκυριών της Αυστραλίας και 213 εκατ. δολάρια (804 εκατ. ντίρχαμ) στο ΑΕΠ της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι 4.400 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν ως αποτέλεσμα της πρόσθετης υπηρεσίας που θα προσφέρει το Α380, εκ των οποίων οι 2.800 στη Νέα Νότια Ουαλία. Ο Όμιλος της Emirates απασχολεί σήμερα 1.420 εργαζομένους στη Νέα Νότια Ουαλία.

Εν αναμονή της ρυθμιστικής έγκρισης, η παγκόσμια συνεργασία μεταξύ της Emirates και της Qantas θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου. Και οι δύο εταιρείες, θα είναι οι μοναδικές που θα λειτουργούν στο Concourse Α του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για αεροσκάφη τύπου Α380. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν από κοινού 98 εβδομαδιαίες συνδέσεις μεταξύ της Αυστραλίας και της παγκόσμιας πύλης στο Ντουμπάι, μεταξύ των οποίων πέντε καθημερινές πτήσεις με A380 από την 1η Ιουνίου.

Το Concourse Α μπορεί να εξυπηρετήσει 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, προσφέροντας στους πελάτες μια απρόσκοπτη και ασυναγώνιστη εμπειρία όσον αφορά στην άνεση και ευκολία, ενώ δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με έως και 20 προορισμούς της Emirates σε όλο τον κόσμο που εξυπηρετούνται από αεροσκάφη A380.

Η πτήση της Emirates με κωδικό EK414 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 02:15 με ώρα άφιξης στο Σύδνεϋ στις 22:05. Η πτήση της επιστροφής με κωδικό ΕΚ415 θα αναχωρεί από το Σύδνεϋ στις 06:00 με ώρα άφιξης στο Ντουμπάι στις 14:30.

Η Emirates δίνει το ρυθμό ανάπτυξης του Α380, του αεροσκάφους που έχει μεταφέρει περισσότερους από 14 εκατομμύρια επιβάτες σε 35.000 ταξίδια, διανύοντας 200 εκατ. χιλιόμετρα τα τελευταία πέντε χρόνια, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του. Μόνο το 2012, η Emirates πρόσθεσε 11 αεροσκάφη Α380 στο στόλο της και παραμένει ο μεγαλύτερος διαχειριστής τέτοιου τύπου αεροσκαφών με 31 στο στόλο της και 59 σε παραγγελία.

Το A380 της Emirates διαθέτει τρεις κατηγορίες θέσεων, με 399 καθίσματα στην Οικονομική Θέση στο κάτω επίπεδο. Στο άνω επίπεδο βρίσκονται 76 καθίσματα που μετατρέπονται σε απολύτως επίπεδα κρεβάτια για τους επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης, καθώς και 14 ιδιωτικές σουίτες για τους επιβάτες της Πρώτης Θέσης. Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης μπορούν να φρεσκαριστούν σε ένα από τα δύο Shower Spa πριν από τη συνάντησή τους με συνεπιβάτες στο On-Board Lounge, όπου μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ποτά και καναπεδάκια.

Η ανακοίνωση της δεύτερης καθημερινής πτήσης Ντουμπάι-Σύνδεϋ-Ντουμπάι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αναβαθμίσεων αεροσκαφών των υπηρεσιών προς Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης του Α380 στο δρομολόγιο προς Μελβούρνη και της αύξησης των δρομολογίων προς Αδελαΐδα (μία καθημερινή πτήση) και Περθ (τρεις καθημερινές πτήσεις) που θα ξεκινήσουν από 1η Μαρτίου.