Η IAG (International Consolidated Airlines Group S.A.) ζήτησε από τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν δοκιμές αεροδρομίου για τον κορωνοϊό πιο αξιόπιστες και προσιτές, αφού ανέφεραν απώλεια μετά από φόρους και έκτακτα στοιχεία ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,1 δισεκατομμύρια £) τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Η ζημιά συγκρίνεται με κέρδος 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια λίρες) κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Η IAG δήλωσε ότι αύξησε το πρόγραμμα πτήσης της κατά το τρίτο τρίμηνο, εν μέρει λόγω της θερινής ζήτησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Luis Gallego, είπε ότι υπάρχει απαρατήρητη ζήτηση για ταξίδια, αλλά αυτό επηρεάζεται δυσμενώς από τους πτητικούς κυβερνητικούς περιορισμούς και τις απαιτήσεις καραντίνας.

Σε απάντηση στην υψηλή αβεβαιότητα του τρέχοντος περιβάλλοντος, η IAG υποστηρίζει τώρα ότι η χωρητικότητα στο τέταρτο τρίμηνο δεν θα υπερβαίνει το 30% σε σύγκριση με το 2019.

Ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος δεν αναμένει πλέον να φτάσει το νεκρό επίπεδο όσον αφορά τις καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες κατά το 4ο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG, Luis Gallego, δήλωσε:

“Καλούμε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν δοκιμές πριν από την αναχώρηση, χρησιμοποιώντας αξιόπιστες και προσιτές δοκιμές μετά την πτήση για να απελευθερώσουν άτομα από καραντίνα όπου φτάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Αυτό θα ανοίξει διαδρομές, τόνωση των οικονομιών και θα κάνει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Όταν ανοίγουμε διαδρομές, υπάρχει ζήτηση για ταξίδια”