Η μητρική της British Airways θέλει να πάρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τους επενδυτές λόγω της πτώσης των εσόδων από την πανδημία του κορωνοϊού. Προβλέπεται αύξηση κεφαλαίου έως 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η International Airlines Group (IAG), ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τις αεροπορικές εταιρείες Iberia, Vueling, Aer Lingus και Level, ανακοίνωσε αυτή την απόφαση όταν παρουσιάστηκαν τα τριμηνιαία στοιχεία στο Λονδίνο.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της IAG, με μερίδιο 25,1%, η αραβική αεροπορική εταιρεία Qatar Airways, έχει ήδη υποσχεθεί να συγκεντρώσει χρήματα σύμφωνα με το μερίδιό της. Ωστόσο, οι μέτοχοι πρέπει ακόμη να εγκρίνουν το έργο σε γενική συνέλευση στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο όμιλος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ενισχύσει τον ισολογισμό του προκειμένου να επιβιώσει από την ύφεση της εναέριας κυκλοφορίας που προκλήθηκε από την κρίση της Κορώνας.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την American Express, μια εταιρεία πιστωτικών καρτών, μέσω της οποίας η IAG θα λάβει συνολικά 750 εκατομμύρια λίρες (ισοδύναμο με 828,5 εκατομμύρια ευρώ).