Η ITA Airways παρουσίασε το Airbus A320neo με νέους εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από τον Walter De Silva και εγκαινίασε το νέο Hangar Lounge στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci στο Fiumicino.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Fabio Lazzerini, ο Πρόεδρος της ITA Airways Antonino Turicchi, μέλη του ιταλικού και διεθνούς τύπου και άλλοι επιφανείς προσκεκλημένοι, όπως η υπουργός Τουρισμού Daniela Santanchè, η υφυπουργός MAECI, Maria Tripodi , ο υφυπουργός του MEF Federico Freni, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Salvatore Deidda, ο Πρόεδρος της ENAC, Pierluigi Di Palma, και η εξαιρετική πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ, Carolina Kostner, στην οποία είναι αφιερωμένο το νέο Airbus A320neo.

Η εκδήλωση ξεκίνησε απευθείας με το Airbus A320neo, το πρώτο αεροσκάφος της κατηγορίας του που είναι εξ ολοκλήρου διαμορφωμένο για την ITA Airways και επιπλωμένο με νέους εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από τον Walter De Silva.

«Η ITA Airways γιορτάζει ένα σημαντικό επίτευγμα στην ανάπτυξή της: σήμερα παρουσιάζουμε τους νέους εσωτερικούς χώρους του Airbus A320neo τελευταίας γενιάς, τις στολές της ITA Airways, που φοράνε τώρα όλο το πλήρωμά μας και το νέο Hangar Lounge”, δήλωσε ο Fabio Lazzerini, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ITA Airways –

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι όσο ήμασταν την πρώτη μέρα, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, όταν παρακολουθήσαμε την απογείωση της πρώτης μας πτήσης, με ξεκάθαρη φιλοδοξία να αξίζουμε ρόλο της ιταλικής ναυαρχίδας αεροπορικής εταιρείας, να είναι πρεσβευτές της Made in Italy στον κόσμο. Το στίγμα του ιταλικού στυλ βρίσκεται σε όλη την ταξιδιωτική εμπειρία με την ITA Airways, από τη στιγμή που οι πελάτες μας εισέρχονται στο αεροδρόμιο μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. – πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Το Lounge έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της εμπειρίας.

Στη σχεδίαση του εσωτερικού για την ITA Airways, ο Walter De Silva εμπνεύστηκε από τις ευχάριστες αισθήσεις της άνεσης, της κομψότητας και της απλότητας, αλλά κυρίως από τα υλικά και τα χρώματα. Για το λόγο αυτό, τα υλικά και τα χρώματα που επιλέγονται είναι απολύτως φυσικά , με πλήρη σεβασμό των αυστηρών αεροναυτικών προτύπων, για να εγγυώνται τη μέγιστη ευεξία στο πλοίο σε κάθε περίσταση.

Τα καθίσματα του Airbus είναι εξοπλισμένα με πρίζες USB A + C για ηλεκτρική επαναφόρτιση και, για πρώτη φορά, ο στόλος της ITA Airways μεσαίας εμβέλειας θα προσφέρει υπηρεσία συνδεσιμότητας για πληρωμή και δωρεάν ασύρματο IFE. Η εμπειρία χρήστη θα είναι πάντα ομαλή και απλή, με 90 ώρες προγραμματισμού βίντεο και 12 ώρες ήχου.

Τεχνολογικό και αποδοτικό, το νέο Airbus A320neo της ITA Airways επωφελείται από 20% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 ανά επιβάτη σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Το βασικό σημείωμα της ημέρας που αφιερώθηκε στα νέα της ITA Airways ήταν τα εγκαίνια του νέου Hangar Lounge. Σχεδιασμένο από το πρακτορείο επωνυμίας Robilant Associati για τη δημιουργία ενός καινοτόμου, σύγχρονου διαλόγου μεταξύ της ITA Airways και των επιβατών της, το Lounge καταλαμβάνει έκταση 980 τετραγωνικών μέτρων και έχει μέγιστη χωρητικότητα 150 ατόμων. Είναι εξ ολοκλήρου Made in Italy από μια επιλογή συνεργατών με τους οποίους κατέστη δυνατή η ανάπτυξη ενός αυθεντικού έργου, μοναδικό στο είδος του.