Το πιο έξυπνο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο παρουσίασε στο Consumer Electronics Show 2018 η Marriot International σε συνεργασία με τη Samsung και τη Legrand.

Οι ταξιδιώτες της επόμενης γενιάς, το μόνο πράγμα που χρειάζεται να αγγίξουν για να ελέγξουν τα πάντα στο δωμάτιο, είναι το smartphone τους.

Tο “έξυπνο” δωμάτιο της βιομηχανίας φιλοξενίας, θα επιτρέπει σε πολλαπλά συστήματα, συσκευές και εφαρμογές που ανταποκρίνονται στο IoT να επικοινωνούν μεταξύ τους για να εξυπηρετούν τους επισκέπτες και να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου.

«Συνεργαζόμενοι με κορυφαίες εταιρείες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας και των φωνητικών λειτουργιών για να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δωμάτιο που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους», δήλωσε η Stephanie Linnartz, επικεφαλής του παγκόσμιου εμπορικού τμήματος της Marriott International.

Στο “έξυπνο” δωμάτιο, ένας καθρέπτης θα παρακολουθεί τον καρδιακό σας ρυθμό ενώ κάνετε γιόγκα, θα υπάρχει μια προσωπική οθόνη υποδοχής στην τηλεόραση, εξειδικευμένος φωτισμός, όπως μπλε αποχρώσεις το πρωί για να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε, θα μπορείτε να νοικιάσετε απλά αυτοκίνητο, να ελέγχετε ποια μηχανήματα είναι κενά στο γυμναστήριο, να παραγγείλετε καφέ Starbucks και να σας περιμένει στο λόμπι, να επιλέγετε τα έργο τέχνης που θέλετε στο δωμάτιό σας.