Η Qantas σε συμφωνία με την Airbus αναβαθμίζει 12 καμπίνες του A380, για την περαιτέρω άνεση των επιβατών στα μακρινά ταξίδια στα καθίσματα Business Class και Premium Economy.

Η αναβάθμιση θα ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2019 και εκτιμάται ότι τα 12 αεροσκάφη θα είναι έτοιμα γύρω στα τέλη του 2020.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε στην επιτυχία και τη φήμη της Qantas εφαρμόζοντας την καινοτομία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία μας στο σχεδιασμό και την αναβάθμιση των καμπίνων προκειμένου να αυξήσουμε την αποδοτικότητα και την αξία των λειτουργιών της A380, τονίζει ο Didier Evrard, υπεύθνος της Airbus.

Αυτό δείχνει επίσης τη συνεχή εμπιστοσύνη της Qantas στο A380 ως βασικού μέλους του στόλου της για να προσφέρει στους επιβάτες της ένα μοναδικό τρόπο για να ταξιδέψουν”.

Η δυναμικότητα του Qantas – A380 μετά την αναβάθμιση θα είναι:

  • 14 πρώτες σουίτες
  • 70 Business Suites
  • 60 Premium Economy
  • 341 Economy

Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση θα ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση στην εταιρεία για καμπίνες με περισσότερη πολυτέλεια και ανέσεις στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Το A380 είναι το μεγαλύτερο και το πιο ευρύχωρο αεροπλάνο στον κόσμο που προσφέρει στους επιβάτες ένα ταξίδι-εμπειρία.

Το A380 είναι το μόνο αεροσκάφος με δύο καταστρώματα, με ευρύχωρα καθίσματα και διαδρόμους και εξυπηρετεί άνετα γύρω στους 575 επιβάτες σε διαδρομές μέχρι και 8.200 ναυτικά μίλια.

Πάνω από 170 εκατομμύρια επιβάτες έχουν απολαύσει την εμπειρία της πτήσης με το A380.

Σήμερα 240 αεροδρόμια μπορούν να φιλοξενήσουν το A380 σε όλο τον κόσμο και κάθε δύο λεπτά, ένα A380 είτε απογειώνεται είτε προσγειώνεται.