Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Silversea Cruises αποκάλυψε τα οκτώ επώνυμα εστιατόρια για το νέο της πλοίο Silver Nova, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες απαράμιλλη ποικιλία.
Από ευρύχωρους, ανοιχτούς χώρους έως πιο φιλόξενες επιλογές για φαγητό, η μεγάλη ποικιλία εστιατορίων του Silver Nova θα σερβίρει μια ποικιλία από κουζίνες όλη την ημέρα, από διεθνή έως σπεσιαλιτέ.

Κάθε εστιατόριο θα ενσωματώνει ολοκαίνουργια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που διευκολύνονται από τον καινοτόμο ασύμμετρο σχεδιασμό της Silver Nova, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην κορυφαία υπερπολυτελή σειρά κρουαζιέρας.

Το Silver Nova έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 ως το πρώτο κρουαζιερόπλοιο απαλλαγμένο από τοπικές εκπομπές ενώ βρίσκεται στο λιμάνι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το μέλλον των πολυτελών, βιώσιμων ταξιδιών κρουαζιέρας.

“Χαρακτηριστικό του Silver Nova, το οποίο θα διευρύνει τα όρια της κρουαζιέρας, η γαστρονομική εμπειρία στο νεότερο πλοίο μας θα αντιπροσωπεύει την τελευταία επανάληψη της μοναδικής αντίληψης της Silversea για την πολυτέλεια, δήλωσε η Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer, Silversea Cruises.

Από το S.A.L.T. Kitchen -το πρώτο περιφερειακό εστιατόριο μεγάλης κλίμακας στη θάλασσα- μέχρι το The Marquee στο κατάστρωμα 10, κάθε ένα από τα εστιατόρια του Silver Nova θα επωφεληθεί από καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις που θα φέρουν τον προορισμό στο προσκήνιο όπως ποτέ άλλοτε.

Το φαγητό και το ποτό αποτελούν εδώ και καιρό τον πυρήνα της εμπειρίας της κρουαζιέρας για τους επισκέπτες μας- με το Silver Nova, εμπλουτίζουμε τις χαρακτηριστικές γευστικές εμπειρίες της Silversea – οι οποίες είναι από τις καλύτερες στη θάλασσα”.

Τα καταστρώματα τρία, τέσσερα και πέντε θα φιλοξενήσουν τα εσωτερικά εστιατόρια του Silver Nova, ενώ το The Marquee στο κατάστρωμα 10 θα φιλοξενήσει τις δύο υπαίθριες επιλογές εστίασης, το Spaccanapoli και το The Grill.

Τα οκτώ εστιατόρια του Silver Nova

LA TERRAZZA – χωρητικότητα 340

Το μεγαλύτερο από τα εστιατόρια του Silver Nova με χωρητικότητα 340 ατόμων, το La Terrazza, 359 m2, θα περιλαμβάνει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο τέταρτο κατάστρωμα, σερβίροντας πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο με ανοιχτά καθίσματα.

Επανασχεδιασμένο με μια ολοκαίνουργια αισθητική που ενσωματώνει μια ζωντανή παλέτα χρωμάτων, το La Terrazza θα προσφέρει μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες προορισμού στο Silver Nova, με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν θέα στον ορίζοντα και μια εκτεταμένη βεράντα για έως και 90 άτομα.

Ο χώρος θα διαθέτει έναν μεγάλο μπουφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ διακοσμητικές, αυλακωτές γυάλινες οθόνες θα περικλείουν το χώρο κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Η ασύμμετρη σχεδίαση του Silver Nova επέτρεψε τη δημιουργία ενός νέου σχήματος για το La Terrazza. Ο χώρος θα έχει καμπύλη διάταξη στην αριστερή πλευρά, ενώ θα εκτείνεται προς την πρύμνη του πλοίου στη δεξιά πλευρά.

ATLANTIDE – χωρητικότητα 270

Με 546m2, το Atlantide θα είναι το πιο ευρύχωρο από τα εστιατόρια του Silver Nova, φιλοξενώντας 270 επισκέπτες για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο στο τρίτο κατάστρωμα.

Μια νέα διαρρύθμιση και ένας εμπλουτισμένος σχεδιασμός θα βελτιώσουν τη γευστική εμπειρία των επισκεπτών, ωστόσο οι εμβληματικοί ζεστοί τόνοι του εστιατορίου θα διατηρήσουν την αισθητική που το χαρακτηρίζει.

Οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και τα υλικά θα αναβαθμίσουν την πολυτέλεια του χώρου, με το αυλακωτό γυαλί, τα μεταλλικά διακοσμητικά και το δάπεδο από φυσική πέτρα να τονίζουν το σχεδιασμό. Ο εκλεπτυσμένος φωτισμός του Atlantide θα περιλαμβάνει έναν κομψό πολυέλαιο.

S.A.L.T. Kitchen – χωρητικότητα 160

Όταν το S.A.L.T. Kitchen ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Silver MoonSM, έγινε το πρώτο περιφερειακό εστιατόριο μεγάλης κλίμακας στη θάλασσα.

Στο Silver Nova, ο καινοτόμος χώρος θα αποκτήσει νέα εμφάνιση και αίσθηση στο κατάστρωμα τρία, με χωρητικότητα 160 ατόμων και επιφάνεια 315m2, φιλοξενώντας μεγαλύτερες ομάδες για μια πιο κοινωνική εμπειρία.

Τα ψηλά ταβάνια και τα τεράστια παράθυρα φέρνουν τον προορισμό σε θέα με άπλετο φυσικό φως.

Έργα τέχνης που αντικατοπτρίζουν τις πλουσιότερες γαστρονομικές παραδόσεις του κόσμου θα κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους του χώρου.

Πιστό στην ιδέα του, το S.A.L.T. Kitchen θα προσφέρει ένα μενού εμπνευσμένο από κάθε προορισμό, από το μενού Terrain, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με το λιμάνι προσέγγισης, μέχρι το μενού Voyage, το οποίο περιλαμβάνει τις καλύτερες συνταγές κάθε ταξιδιού.

LA DAME – χωρητικότητα 70

Το 191 m2 La Dame – το χαρακτηριστικό γαλλικό εστιατόριο της Silversea – θα φιλοξενήσει 70 καλεσμένους σε ένα κομψό, επίσημο περιβάλλον στο τέταρτο κατάστρωμα.

Οι λεπτομέρειες του δομικού σχεδιασμού θα ενισχύσουν την εμπειρία των επισκεπτών, από την ανοιχτή είσοδο μέχρι τα ψηλά ταβάνια και τα μεγάλα παράθυρα, τα οποία θα προσφέρουν σαρωτική θέα στον προορισμό από κάθε θέση του εστιατορίου.

Ο δημιουργικός φωτισμός οροφής θα τονίσει την αντιθετική χρωματική παλέτα του La Dame με φωτεινούς και σκούρους τόνους. Συμπεριλαμβάνονται επίσης χειροποίητα κρυστάλλινα πάνελ Lalique -του ειδικού σχεδίου Masque de Femme- και ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος Hirondelles.

SILVER NOTE – χωρητικότητα 54

Εμπνευσμένο από τα τζαζ κλαμπ της δεκαετίας του 1920, το Silver Note 141m2 θα υποδέχεται έως και 54 καλεσμένους για δείπνο κάθε βράδυ, με τον χώρο να επωφελείται από ένα νέο σχεδιασμό και διάταξη.

Ιδανικό για ένα ατμοσφαιρικό γεύμα ή ένα κοκτέιλ μετά το δείπνο, το οικείο περιβάλλον στο κατάστρωμα πέντε θα χρησιμοποιεί μια σκούρα χρωματική παλέτα με χρυσές μεταλλικές και βελούδινες πινελιές.

Οι ειδικές εγκαταστάσεις φωτισμού στην οροφή και ένας περιμετρικός τοίχος θα εστιάζουν σε μια κεντρική σκηνή, η οποία θα φιλοξενεί ένα πιάνο για ζωντανές μουσικές παραστάσεις.

Το κομψό μπαρ του Silver Note θα βελτιωθεί επίσης στο Silver Nova, με νέο σχεδιασμό και πολλά καθίσματα για τους επισκέπτες.

KAISEKI – χωρητικότητα 40

Διευρύνοντας την προσφορά διεθνούς κουζίνας του Silver Nova, το 86m2 Kaiseki θα σερβίρει την καλύτερη ασιατική κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό, ιαπωνικής έμπνευσης περιβάλλον στο τέταρτο κατάστρωμα, φιλοξενώντας 40 καλεσμένους σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

Ένα νέο σύνολο μοντέρνων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών θα εμπλουτίσει το χώρο, από την είσοδο του εστιατορίου, η οποία θα λειτουργεί ως συμβολική πύλη προς την Ιαπωνία, μέχρι τη διακόσμησή του, η οποία θα ενσωματώνει αυθεντικό χαρτί washi, μάρμαρο και παραδοσιακά ξύλινα υλικά.

Ο κομψός φωτισμός θα δημιουργήσει μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα για βέλτιστη οικειότητα.

Σερβίροντας κυρίως ιαπωνική κουζίνα, το Kaiseki θα προσφέρει επίσης στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτή βιετναμέζικη, ταϊλανδέζικη, ινδική, κορεατική και κινεζική κουζίνα από ένα μενού a-la-carte.

THE MARQUEE (THE GRILL & SPACCANAPOLI) – χωρητικότητα 220

Η ασύμμετρη σχεδίαση του Silver Nova επέτρεψε την εισαγωγή του The Marquee στο κατάστρωμα 10 – ενός νέου χώρου εστίασης και ποτών με εκτεταμένη θέα, που καταλαμβάνει 477m2 προς την πρύμνη του πλοίου, στην αριστερή πλευρά.

Ο χώρος για φαγητό στο ύπαιθρο θα υποδέχεται έως και 220 επισκέπτες, ενσωματώνοντας το The Grill και το Spaccanapoli – δύο από τους χαρακτηριστικούς χώρους της Silversea, οι οποίοι προσφέρουν στους επισκέπτες τη γαστρονομική ιδέα “hot rocks”, σήμα κατατεθέν της κρουαζιέρας, και αναμφισβήτητα την καλύτερη πίτσα στη θάλασσα, αντίστοιχα.

Λόγω της εγγύτητας του στην πισίνα, το The Marquee θα υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, σερβίροντας casual φαγητό την ημέρα και προσφέροντας δείπνο κάτω από τα αστέρια τη νύχτα.

Εκτός από τα οκτώ εστιατόρια, το Silver Nova θα φιλοξενεί έως και 70 επισκέπτες στο ζωντανό Arts Café, έναν φιλόξενο χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε σνακ και αναψυκτικά σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Μετατοπισμένο στο κέντρο του πλοίου, το Arts Café 106 m2 θα επωφελείται από άπλετο φυσικό φωτισμό χάρη σε ένα διπλού ύψους, αίθριο.

Όπως συνηθίζεται στα πλοία της Silversea, οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν επίσης δωρεάν γεύματα στη σουίτα τους όλο το 24ωρο, ενισχυμένα από το μενού εστίασης Otium, το οποίο θα περιλαμβάνει σνακ φτιαγμένα από τα πιο πολυτελή υλικά, από αστακό και χαβιάρι σε ρολά μπριός μέχρι μια σειρά από γκουρμέ ποπ κορν.

Το Silver Nova θα είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα κρουαζιερόπλοια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, με αναλογία χώρου προς επιβάτη 75 GRT ανά επιβάτη – το υψηλότερο στο στόλο της Silversea.

Θα προσφέρει μία από τις πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες στη θάλασσα με αναλογία πληρώματος προς φιλοξενούμενο 1:1,3, καθώς και υπηρεσίες μπάτλερ για όλες τις σουίτες.

Το πλοίο θα έχει χωρητικότητα 728 ατόμων και ολική χωρητικότητα 54.700 τόνων. Με τις υβριδικές πηγές ενέργειας που διαθέτει, το Silver Nova αναμένεται να επιτύχει μια πρωτοπορία στη βιομηχανία κρουαζιέρας. Την τοπική λειτουργία χωρίς εκπομπές ρύπων στο λιμάνι με τη χρήση κυψελών καυσίμου και μπαταριών.