Λαμβάνοντας υπόψη τους αυστηρότερους περιορισμούς ταξιδιού που ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας στις 27 Ιανουαρίου και την επακόλουθη μείωση της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών, η SWISS αναγκάστηκε να μειώσει προσωρινά τις πτήσεις της στο ελάχιστο στο αεροδρόμιο της Γενεύης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η SWISS παραμένει πλήρως δεσμευμένη στις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητές της στη Γενεύη μακροπρόθεσμα και θα συνεχίσει να προσπαθεί να διατηρήσει τη Δυτική Ελβετία όσο το δυνατόν καλύτερα συνδεδεμένη με το παγκόσμιο δίκτυο της Ζυρίχης.

Περαιτέρω αλλαγές γίνονται επίσης στα δρομολόγια πτήσεων της Ζυρίχης της SWISS.

Η ενέργεια πραγματοποιείται επειδή οι υπηρεσίες της Γενεύης της SWISS είναι λειτουργίες από σημείο σε σημείο που δεν δημιουργούν πρόσθετες επιχειρήσεις μέσω μιας λειτουργίας τροφοδότη (όπως συμβαίνει στο κέντρο της Ζυρίχης της SWISS). Το Αεροδρόμιο της Γενεύης δεν διαθέτει επί του παρόντος εγκαταστάσεις δοκιμών ταξιδιωτών. Οι 13 εβδομαδιαίες υπηρεσίες μεταξύ της Γενεύης και του κόμβου της Ζυρίχης της SWISS θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως και οι επτά εβδομαδιαίες συχνότητες μεταξύ της Γενεύης και του κόμβου της Lufthansa της Φρανκφούρτης. Έτσι, η SWISS θα συνεχίσει να διατηρεί τη Δυτική Ελβετία συνδεδεμένη με το παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων της σε αυτές τις ακόμη δύσκολες στιγμές.

Η SWISS παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της να διατηρήσει ισχυρή παρουσία στη Γενεύη και να επεκτείνει περαιτέρω το σημερινό φάσμα αεροπορικών υπηρεσιών από σημείο σε σημείο. «Η Γενεύη είναι και παραμένει μια εξαιρετικά σημαντική τοποθεσία για εμάς », επιβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος της SWISS Dieter Vranckx. « Και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και η ζήτηση επιστροφής αεροπορικών ταξιδιών, θα επεκτείνουμε σταθερά τις υπηρεσίες μας από τη Γενεύη και πάλι, όπως θα κάνουμε και από τη Ζυρίχη. ”