Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση Safer Tourism Foundation ανακοίνωσε σήμερα ότι ο TUI Group έχει υπογράψει τη δέσμευση για ασφαλέστερο τουρισμό, εδραιώνοντας περαιτέρω τη δέσμευση της ταξιδιωτικής εταιρείας για την ασφάλεια των πελατών.

Το Safer Tourism Pledge είναι ένα σύνολο δεσμεύσεων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ταξιδιωτική βιομηχανία. Διατυπώνει μια αυστηρή προσέγγιση για τον κίνδυνο, την υγεία και την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει και να εντοπίσει τις επιχειρήσεις εκείνες που όχι μόνο διαθέτουν άριστα συστήματα και πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και θέτουν τη συνεργασία τους μπροστά από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την ασφάλεια των πελατών.

Οι έξι δεσμεύσεις Safer Tourism Pledge

Η Safer Tourism εξετάζει τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των εταιρειών που επιθυμούν να υπογράψουν τη δέσμευση. Οι εταιρείες συμφωνούν με τη σειρά τους να τηρούν τις έξι δεσμεύσεις  Safer Tourism Pledge, όπως:

  • Μοιραστείτε την αποστολή του Safer Tourism: Οι συνεργάτες δεσμεύονται να υποστηρίξουν πλήρως την αποστολή του Ιδρύματος Safer Tourism Foundation για τη διάσωση ζωών και τη μείωση των προληπτικών τραυματισμών και βλαβών που προκαλούνται στους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των διακοπών.
  • Αριστεία στην ασφάλεια: Οι εταίροι θα κάνουν ό,τι μπορούν, εντός των λογικών ορίων, για να διατηρούν τους τουρίστες ασφαλείς και υγιείς όταν ταξιδεύουν και απαιτούν τα ίδια υψηλά πρότυπα από όσους συνεργάζονται μαζί τους.
  • Συμβουλές και ενημέρωση: Θα παρέχουν στους ταξιδιώτες πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για να τους βοηθήσουν να αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια και την ευημερία τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
  • Υψηλή ανταπόκριση: Θέλουν να ακούνε τις πραγματικές ανησυχίες των ταξιδιωτών για την ασφάλεια τους, ώστε να μπορούν να επιλύονται γρήγορα τα θέματα και να αντιμετωπίζονται και να διορθώνονται τα προβλήματα.
  • Ανταλλαγή δεδομένων και βέλτιστων πρακτικών: Δεσμεύονται να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν γνώσεις σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών, προς όφελος όλων όσοι ταξιδεύουν.
  • Επιρροή για βελτίωση: Συνεργάζονται με παρόχους σε όλο τον κόσμο και δεσμεύονται να αξιοποιήσουν την επιρροή τους για τη βελτίωση των προτύπων υγείας και ασφάλειας οπουδήποτε δραστηριοποιούνται.

«Οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στην TUI και αυτό ξεκινά από την ασφάλειά τους, δήλωσε ο Marc Jordan, Διευθυντής Ασφάλειας, Υγείας & Ασφάλειας, Κρίσης και BCM στην TUI.

Η συνεργασία του Safer Tourism Pledge ενισχύει περαιτέρω την προσπάθειά μας για βελτίωση της κουλτούρας ασφάλειας σε ολόκληρο τον κλάδο.

Όλοι στην TUI συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην ασφάλεια και την ασφάλεια για όλους τους ταξιδιώτες, ώστε να μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές που τους αξίζει».