Η Virgin Australia θα επικεντρωθεί στις διεθνείς πτήσεις εσωτερικού και μικρού μήκους και θα εξαλείψει περίπου το ένα τρίτο του εναπομείναντος εργατικού δυναμικού της στο πλαίσιο στρατηγικής αναδιάρθρωσης που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

Η απλοποιημένη επιχειρηματική προσέγγιση θα υιοθετηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη της Virgin Australia, κ. Bain Capital, καθώς ο μεταφορέας αναδύεται από την εθελοντική διοίκηση. Ο κ. Bain απέκτησε τον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Αυστραλίας – η Qantas είναι η μεγαλύτερη – τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο του νέου επιχειρηματικού σχεδίου, η Virgin Australia θα απολύσει περίπου 3.000 υπαλλήλους. Θα παραμείνουν περίπου 6.000 θέσεις εργασίας.

Σε ένα άλλο σημαντικό μέτρο μείωσης του κόστους, ο αερομεταφορέας θα αποσύρει τα αεροσκάφη Boeing 777, Airbus A330, Airbus A320 και ATR turboprop από τον κύριο στόλο του, αφήνοντας μόνο τα Boeing 737s.

Η Virgin Australia θα καταργήσει επίσης την Tigerair, μάρκα χαμηλού κόστους. Επιπλέον, όλες οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα παραμείνουν σε αναστολή, αν και ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μόλις επιστρέψει η ζήτηση.

Η Virgin Australia τέθηκε σε διοίκηση τον Απρίλιο, περίπου ένα μήνα μετά την πλήρη έναρξη της κρίσης Covid-19. Τότε απασχολούσε 10.000 άτομα.