Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία των μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων, έγινε μέλος της διεθνούς ένωσης αερομεταφορών IATA.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) είναι ο σημαντικότερος εμπορικός σύλλογος στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως, ο οποίος απαριθμεί περίπου 280 αερομεταφορείς, με ρόλο να καθοδηγεί την αεροπορική βιομηχανία σε κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας, της βιωσιμότητας και της καινοτομίας.

Η Volotea θα επωφεληθεί από τις γνώσεις και τους πόρους της IATA που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βιομηχανίας αερομεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των κανονισμών, της ανάπτυξης προτύπων, της καινοτομίας, των βελτιώσεων στις διαδικασίες ασφάλειας, των σεμιναρίων για τους επαγγελματίες της αεροπορικής βιομηχανίας, καθώς και της μείωσης του κόστους.

Ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea δήλωσε πως η Volotea είναι στην ευχάριστη θέση να είναι πλέον μέλος της IATΑ, καθώς αυτή η παγκόσμια ένωση οδηγεί την καινοτομία, την ασφάλεια και τη αναβάθμιση της αξίας αεροπορικής βιομηχανίας, υποστηρίζοντας τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα.

Με τη σειρά του  ο Rafael Schvartzman, περιφερειακός αντιπρόεδρος της IATA στην Ευρώπη, καλωσόρισε την Volotea στο δίκτυο της ΙΑΤΑ και δεσμεύτηκε να την βοηθήσει όχι μόνο να αναπτυχθεί αλλά και να υπερέχει στην άκρως ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά.