Η Wizz Air υποστηρίζει το Pulkovo.Hack, το πρώτο διαδικτυακό hackathon για μαθητές στην ιστορία της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία).

Το hackathon πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου 2020. Η Wizz Air θα παρέχει στους νικητές κουπόνια δώρων για να αγοράσουν εισιτήρια πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς από την Αγία Πετρούπολη.

Το Pulkovo.Hack διοργανώνεται από την Northern Capital Gateway (NCG), τον χειριστή του αεροδρομίου της Αγίας Πετρούπολης, και το έργο “Practices of the Future” του κινήματος National Technology Initiative Circle.

Οι συμμετέχοντες στο Hackathon θα αναπτύξουν προγράμματα προγραμματισμού πόρων για το Pulkovo Aviation Training Center. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από διαφορετικές ρωσικές πόλεις ηλικίας 11-22 ετών συμμετέχουν στην online εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν 48 ώρες για να εργαστούν για την εργασία που έχει σχεδιαστεί από το Pulkovo Aviation Training Center. Όλα τα έργα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Τα καλύτερα έργα θα υλοποιηθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του NCG. Το βραβείο για τους νικητές του hackathon θα είναι μια προσφορά για την πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αεροδρομίου Pulkovo.