Θετικά σημάδια για την τουριστική κίνηση στην Γαλλία. Άνοδο κατά 2,3% παρουσίασαν οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Γαλλία τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργού Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, που δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του κοινού Συμβουλίου Υπουργών της χώρας.

Τα στοιχεία θεωρούνται «πολύ ικανοποιητικά» και εξηγούνται κυρίως από τον διεθνή τουρισμό, ο οποίος αύξησε τις αφίξεις κατά 6,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ η εγχώρια ζήτηση παρέμεινε στάσιμη, με οριακή 0,6% βελτίωση και μια πτώση τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την «αποφασιστική συμβολή του διεθνούς και ευρωπαϊκού τουρισμού στην αύξηση των εσόδων του τομέα στη Γαλλία». Επιπλέον, ο αριθμός των Γάλλων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό αυξήθηκε επίσης.

Σημειώνεται ότι, το 2017, η Γαλλία είχε ρεκόρ 89 εκατομμυρίων αφίξεων του εξωτερικού, γεγονός που αντιπροσώπευε σαφή ανάκαμψη μετά την απότομη πτώση που σημειώθηκε το 2016 λόγω των επιπτώσεων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει να λάβει 100 εκατομμύρια αφίξεις αλλοδαπών μέχρι το 2020, ποσό που θα αντιπροσωπεύει έσοδα ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ και δεσμεύεται να αυξήσει τις επενδύσεις στον τομέα κατά 20%.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι ο τουρισμός έχει καταστεί προτεραιότητα για την τρέχουσα Εκτελεστική Επιτροπή και αποδίδει τα θετικά στοιχεία του διεθνούς τουρισμού στα μέτρα που εφαρμόζονται, όπως η έκδοση θεωρήσεων σε 48 ώρες, η σημαντική μείωση των χρόνων αναμονής στα αεροδρόμια και η ” μεγιστοποίηση των επιδράσεων από μεγάλα αθλητικά γεγονότα. ”

Ένας άλλος παράγοντας που εξηγεί αυτή την ανάπτυξη είναι η έκρηξη του πολυτομεακού τουριστικού μοντέλου, ιδιαίτερα της βιομηχανίας οίνου, της οποίας η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη αυξήθηκε κατά 10,7%.