xionodromiko-ergaΜε θετικά οικονομικά αποτελέσματα και σημαντική κερδοφορία θα ολοκληρώσει τη φετινή οικονομική χρήση το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ευθύμιος Βαζαίος παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της χειμερινής λειτουργίας, δίνοντας έμφαση στη συνεισφορά του χιονοδρομικού κέντρου στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ μετέφερε ένα θετικό μήνυμα ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να πετύχουν ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: Η τρέχουσα χρήση ολοκληρώνεται της 30 Ιουνίου 2012 και οι εισπράξεις ανέρχονται στα € 1.573 εκατ., αυξημένες κατά 53% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σημαντική αύξηση 18,5% έχει επιτευχθεί στον αριθμό των εισιτηρίων σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εξίσου θετική χρονιά, ενώ η αύξηση των εισιτηρίων συγκριτικά με τον μέσο όρο της τελευταίας 6ετίας άγγιξε το +45%.

Το μυστικό της επιτυχίας: Τα θετικά αυτά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κο Ε. Βαζαίο οφείλονται στη στιβαρή διοίκηση και διαχείριση με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, γεγονός που έχει επιτευχθεί τα τελευταία 2 χρόνια που η επιχείρηση έχει μετατραπεί σε εταιρία Α.Ε. ΟΤΑ. Παράλληλα, σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η πελατοκεντρική προσέγγιση που καθορίζει όλο το φάσμα της λειτουργίας και της επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου. O κος Βαζαίος δήλωσε ότι: «Η αναγνώριση στις προσπάθειες ανανέωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, όπως την εισπράξαμε από την προσέλευση, τα σχόλια και τη συμμετοχή των χιονοδρόμων στα δρώμενα του βουνού, μας δίνει την βεβαιότητα ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και μας κάνει πιο αποφασιστικούς στη συνέχεια. Το πανέμορφο βουνό των Αροανίων (Χελμός, αν θέλετε) και η απόδραση στη φύση δίνουν μια ανάταση στη σκέψη και τη διάθεση, που χρειάζεται απαραίτητα στους καιρούς που διανύουμε. Συνεχίζουμε έτσι και παράλληλα προετοιμάζουμε την κατάσταση για μια πιο δραστική αναβάθμιση του Χιονοδρομικού, σύμφωνα με το Master Plan που ήδη έχουμε στα χέρια μας».