kavalaΤην ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ξενοδόχοι του Νομού Καβάλας από την πληρότητα που σημειώθηκε τις ημέρες του Πάσχα στα ξενοδοχεία. Μπορεί να μην άγγιξε το 100%, όπως παλαιότερα, όμως δεδομένης της οικονομικής κρίσης, τα πράγματα δεν ήταν και άσχημα. Πάντως οι ξενοδόχοι δεν παύουν να πιστεύουν πως θα έρθουν καλύτερες μέρες, ειδικά τώρα που αρχίζει να πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος.

Μεταβαλόμενη η κίνηση από περιοχή σε περιοχή της ΑΜΘ

«Φέτος το Πάσχα ήρθε νωρίτερα από πέρυσι κατά δεκαπέντε ημέρες και αυτό επηρέασε κάποιες επιχειρήσεις τουριστικές να ανοίξουν πιο μπροστά. Από την άλλη ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου ειδικά την Μεγάλη Εβδομάδα, αν και ο είχαμε μια βελτίωση την ημέρα του Πάσχα. Αλλά η εικόνα που υπήρχε το Μεγάλο Σάββατο, καθ όσον υπήρχαν επαφές με όλους τους θεσμικούς φορείς, ήταν μεταβαλλόμενη σε διάφορες περιοχές», μας λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ Γιώργος Γερομάρκος, ο οποίος συνεχίζει:

«Στην Θάσο η κίνηση κρίθηκε καλή . Μάλιστα ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου κ Παπαδημητρίου την θεώρησε εξαιρετική βάσει των καταστάσεων που επικράτησαν. Αυτό που περιμένουν όλοι στο νησί είναι στις αρχές του Μάη να γίνει το «μπάμ», καθώς υπάρχουν πολλές κρατήσεις, ειδικά από την Δυτική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα από Γερμανία και Αγγλία. Αυτοί που κυριάρχησαν το Πάσχα ως τουρίστες την περιοχή μας, ήταν οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι. Για πληρότητα ξενοδοχείων που έφτασε το 70% μίλησαν από την Αλεξανδρούπολη πάλι από Ρουμάνους και Βούλγαρους αλλά και Τούρκους.»

Αναφερόμενος ο κ Γερομάρκος και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ είπε πως «στην Σαμοθράκη, υπήρξε επίσης μεγάλη κίνηση, αλλά από ανθρώπους που έχουν τα εξοχικά τους σπίτια, δηλαδή κυρίως εσωτερικός τουρισμός. Υπήρξε όμως και ένας ικανοποιητικός για τα δεδομένα της ΑΜΘ αριθμός Ελλήνων επισκεπτών. Δεν ήταν το ίδιο όμως τα πράγματα για την Δράμα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Εκεί ήταν περιορισμένη η πληρότητα. Γενικότερα όμως οι θεσμικοί φορείς εκφράζουν την ικανοποίηση τους και θεωρούν πως βάσει των δεδομένων και των καιρικών συνθηκών και της χρονικής στιγμής δηλώνουν ευχαριστημένοι.

kavalapress