Τη σημασία της ισότητας των δύο φύλων για τον τουρισμό, ώστε ο τομέας να μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, ανέδειξε η 63η συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν.

Ο τουρισμός που αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας απασχόλησης, είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας που είναι δυνατό να συμβάλλει στην ισότητα των δύο φύλων.

“Είναι υποχρέωση του UNWTO να αναλάβει κοινωνική ευθύνη και πως είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή ανδρών και γυναικών για την προώθηση της οικονομικής χειραφέτησης και της ανάδειξης των γυναικών σε καίριες θέσεις της τουριστικής βιομηχανίας”, δήλωσε στην συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του UNWTOΖουράμπ Πολολισκάβιλι.

H ενδυνάμωση της θέσης των Γυναικών στον Τουριστικό Τομέα, οι πολιτικές που ακολουθούνται, ο ρόλος της εκπαίδευσης, η ευεργετική συμβολή των γυναικών καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των γυναικών στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν.

“Περισσότερα από 200 ξενοδοχεία στην Παραγουάη τα διαχειρίζονται γυναίκες, επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού της χώρας, .

Αυτό, που γεννήθηκε από την ανάγκη οικονομικής ανεξαρτησίας, όχι μόνο χρησίμευσε για να δημιουργήσει μια πηγή εισοδήματος για τις γυναίκες αλλά και για να ξυπνήσει την πίστη στο τουριστικό δυναμικό της Παραγουάης”.