Σύνταξη: tourismtoday.gr

Διψήφια ανάπτυξη συνέχισε να βλέπει η Amadeus και τους πρώτους έξι μήνες του 2024. Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν 13,4%, το EBITDA είναι στο +15%, τα λειτουργικά έσοδα στο +18,6% και τα προσαρμοσμένα κέρδη κινήθηκαν στο +22%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι οικονομικές επιδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στήριξαν τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών 530,3 εκατομμυρίων ευρώ, με καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος 2.594,7 εκατομμυρίων ευρώ στις 30 Ιουνίου 2024, που αντιπροσωπεύει 1,15 φορές το EBITDA των τελευταίων δώδεκα μηνών.

  • Σε Αεροπορική Διανομή, τα έσοδα ήταν στο +10,7% το πρώτο εξάμηνο του 2024, λόγω της αύξησης του όγκου.
    Οι κρατήσεις αυξήθηκαν 2,9% το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω της ομαλοποίησης της παγκόσμιας αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας. Η απόδοση στον όγκο συμπληρώθηκε από θετικά έσοδα 7,6% ανά εξέλιξη κράτησης.
  • Το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα έσοδα στο τμήμα Φιλοξενίας & Άλλες Λύσεις κινήθηκαν ανοδικά 13,2%. Η Φιλοξενία δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων σε αυτό το τμήμα, με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, υποστηριζόμενη από νέες εφαρμογές πελατών και αύξηση του όγκου.

Η Amadeus ανακοίνωσε πως επενδύει για το μέλλον. «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του μετασχηματισμού του λιανικού εμπορίου αεροπορικών εταιρειων και προχωράμε αποφασιστικά στο NDC για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη θέση μας ως ο κύριος παράγοντας έμμεσης διανομής αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως».