Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Την ίδια στιγμή, οι tour operators έχουν ξεκινήσει να αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά “τρέχουν” ήδη προ διμήνου.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επισημαίνει ότι η άνοδος φέτος, συνοδεύεται από ποιοτικά στοιχεία, «σημαντικότερο των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Συγκεκριμένα τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό οι αφίξεις στα αεροδρόμια εμφάνισαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (στοιχεία Fraport):

Στην Κέρκυρα, υπήρξε άνοδος 24,25%, με αριθμητικά πρώτη την βρετανική αγορά και ακολουθούν η γερμανική, η πολωνική, η ολλανδική και η ιταλική. Επίσης η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο 16,9%.

Στο Άκτιο, σημειώνεται άνοδος 5,35% με αριθμητικά πρώτη την βρετανική αγορά, ακολουθούν η γερμανική, η ολλανδική, η αγορά της Δανίας, της Σουηδίας κ.α.. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή ) παρουσίασε άνοδο 7,1%.

Στην Κεφαλονιά παρατηρείται αύξηση 33,8% με αριθμητικά πρώτη την βρετανική αγορά και ακολουθούν η ολλανδική, η γερμανική, η ιταλική , η πολωνική, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +23,9%.

Η Ζάκυνθος είχε άνοδο 21,3% με αριθμητικά πρώτη την βρετανική αγορά και ακολουθούν η πολωνική, η ολλανδική, η γερμανική, η σουηδική, κλπ.. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +9,7%.