Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων καταστημάτων εστίασης ξεκίνησαν σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας, τα σεμινάρια της πρωτοβουλίας για τη γαστρονομία, με τίτλο «Καβάλα – Ιστορίες Γεύσεων/Kavala – Tales of Taste», που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» με αρωγούς το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο Διευθυντών Εστιατόρων – Ταβερνών – Εξοχικών Κέντρων Καβάλας και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Ν. Καβάλας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετά από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καβάλας και αφορά στη συγκρότηση και ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας και την προώθηση της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού. Μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της επιχείρησης σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin καβαλιώτη executive chef Νίκο Φωτιάδη, κατάρτισαν έναν πρώτο κατάλογο τοπικών συνταγών, παραδοσιακών προϊόντων και τοπικών παραγωγών, καθώς και μια προμελέτη με προδιαγραφές για την εκπόνηση ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας.

Πηγή : ΕΡΤ