Η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζεται να προβεί στην πώληση του Αστήρ Παλλάς, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στο Bloomberg του Γενικού Διευθυντή Ακίνητης περιουσίας της τράπεζας, Αριστοτέλη Καρυτινού.

 

Όπως είπε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για το συγκρότημα του Αστέρα το οποίο έχει μέγεθος 307,000 τετραγωνικά μέτρα.

 

Μάλιστα ο κ. Καρυτινός επισήμανε ότι το εν λόγω θέρετρο αποτελεί «φιλέτο» και για αυτόν τον λόγο θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο.

 

Όπως ανακοίνωσε στόχος της τράπεζας είναι η πώληση των ξενοδοχείων και των μπανγκαλόου που περιβάλλονται από ιδιωτικές παραλίες σε ένα πακέτο σε συνεργασία με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ώστε να μπορέσει να εκτιναχθεί η τιμή του.

 

Υπενθυμίζεται ότι, το ελληνικό κράτος επιδιώκει να αντλήσει 50 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων έως το 2020. Μέχρι τώρα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται στο 1,8 δισ.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εθνική Τράπεζα τον Δεκέμβριο κατέβαλε 43 εκατ. ευρώ για να νοικιάσει για 40 χρόνια τον λιμένα που συνδέει το θέρετρο με την θάλασσα κάνοντας τον Αστέρα πιο ελκυστικό.

 

«Ο Αστέρας είναι ξεχωριστός στο είδος του και την κατηγορία του, μπορεί να πουληθεί και μπορεί να κρατήσει την αξία του», ανέφερε ο Mike Braunholtz, μεσίτης στον Όμιλο Prestige που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

«Από την άλλη όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνο να επενδύσει κάποιος στην χώρα μέχρι να ξεκαθαριστεί αν θα αγοράσει κανείς σε ευρώ, σε δολάρια ή σε δραχμές», πρόσθεσε.

 

 

Πηγή: capital