aigialosΚαρέκλες, καντίνες και κατασκευές μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, τοποθετούν ασυνείδητοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν και την τελευταία σπιθαμή των παραλιών προς όφελός τους, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και τους λουόμενους.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πολλά μέλη της έχουν θίξει το γεγονός για παραλίες του νησιού αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας τις οποίες επισκέπτονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης:

Σωρεία παραπόνων δεχόμαστε καθημερινά στην Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης), Ανωπόλεως 29, Πλατεία Ελευθερίας, τηλ 2810-240450 από λουόμενους και παραθεριστές, σχετικώς με την δωρεάν απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες.

Αιτία η παράνομη, καταχρηστική κατάληψη των καλλίτερων σημείων των παραλιών από επιχειρηματίες-ενοικιαστές.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες υπό το πρόσχημα υπερβολικών ενοικίων (εδώ είναι προφανής και η ευθύνη των δήμων) διαμορφώνουν χώρους ασφυκτικά κατειλημμένους από ξαπλώστρες επί αδρή αμοιβή, εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Οι λουόμενοι που επιθυμούν να κολυμπήσουν χρησιμοποιώντας δικό τους εξοπλισμό αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την δημόσια παραλία.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στις παραλίες που είναι κατειλημμένες από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπου η τιμές χρήσης της ξαπλώστρας φτάνουν σε εξωφρενικά επίπεδα πχ. 30 ευρώ.

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταλάβει τους αιγιαλούς μέχρι το κύμα με πρόχειρες και εν πολλοίς ακαλαίσθητες και ανασφαλείς κατασκευές γεγονός απολύτως παράνομο.

Περισσότερα εδώ