limani1302Μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα της δεύτερης φάσης του κάθετου δρόμου, που θα συνδέει το λιμάνι με τον υπεραστικό δρόμο της πόλης, ενός σημαντικού έργου, με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιφέρεια της Λεμεσού.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου Προσφορών, το οποίο, αξιολογώντας τις επτά συνολικά προσφορές που υποβλήθηκαν από ενδιαφερομένους εργολάβους, προχώρησε στην κατακύρωση της προσφοράς, που έχει υποβληθεί από την εταιρεία η Νέμεσις, Εργοληπτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ, έναντι του ποσού των 9,7 εκατ. ευρώ.

H έναρξη των κατασκευαστικών έργων, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα αρχίσουν μέσα στον Οκτώβριο και θα συμπληρωθούν μέσα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών από την ημέρα έναρξής τους. Το κόστος του έργου θα χρηματοδοτηθεί κατά μεγάλο ποσοστό, 85%, από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα υπό κατασκευή έργα που αφορά στο τμήμα του δρόμου από τη Βιομηχανική Περιοχή – παλιός δρόμος Λεμεσού – Πάφου μέχρι τον αυτοκινητόδρομο και το νοσοκομείο της πόλης, διαλαμβάνουν την αναβάθμιση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου επί του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου με την κατασκευή καινούργιας γέφυρας δίπλα της υφιστάμενης και την αναβάθμιση της λεωφόρου Νίκαιας σε δρόμο τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με διαχωριστική νησίδα, μήκους ενός χιλιομέτρου μέχρι τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, περιλαμβανομένου πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, λωρίδες πρασίνου, διαβάσεις πεζών και οδικό φωτισμό.
philenews