cyrpusairwaysΙδιαίτερα θετικές προδιαγράφονται οι προοπτικές της επιβατικής κίνησης, μέσω των Κυπριακών Αερογραμμών, στο δρομολόγιο Λάρνακα – Λονδίνο, μετά την έναρξη των πτήσεων στο αεροδρόμιο Στάνστετ, αντί του αεροδρομίου Χίθροου, που θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου. Ήδη, όπως πληροφορείται ο «Φ» από αρμόδια πηγή των Κ.Α., οι προκρατήσεις για τη διμηνία Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Μεγάλη κινητικότητα προκρατήσεων παρατηρείται μέχρι και τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ υπάρχουν προκρατήσεις και για την περίοδο μέχρι και τον Ιούνιο του 2015.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στους 15 διαφορετικούς τύπους ναύλων που προσφέρονται, κατά μέσον όρο τα εισιτήρια για το Στάνστετ είναι φθηνότερα κατά 14% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα για το Χίθροου. Και ο λόγος είναι ότι τα τέλη αεροδρομίου ανά επιβάτη στο Στάνστετ είναι περίπου κατά 26 ευρώ χαμηλότερα από ό,τι στο Χίθροου. Παράλληλα, οι Κ.Α., σε μια προσπάθεια περαιτέρω αναζωογόνησης του δρομολογίου αυτού, έχουν προχωρήσει σε ακόμα πιο «γενναίες» εκπτώσεις.

Πέρσι η πληρότητα των αεροσκαφών των Κ.Α. προς το αεροδρόμιο Χίθροου έφτανε κατά μέσον όρο το 80% τη διμηνία Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, που είναι περίοδος επιβατικής αιχμής. Φέτος, όπως εκτιμάται αρμοδίως, η πληρότητα αυτή θα είναι ανεβασμένη τουλάχιστον κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες με βάση τους περσινούς συντελεστές πληρότητας.

Οι πτήσεις των Κ.Α. από Λάρνακα για Στάνστετ θα αναχωρούν στις 08:45 και θα φτάνουν στο βρετανικό αεροδρόμιο στις 11:45, τοπική ώρα. Το αεροδρόμιο του Στάνστετ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου, εξυπηρετεί περίπου 18 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, οι οποίοι ταξιδεύουν είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, και αποτελεί βασικό κόμβο και σημείο διέλευσης.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κεντρικό Λονδίνο και αποτελεί μια καλή επιλογή με πολλές συγκοινωνιακές συνδέσεις προς το κεντρικό Λονδίνο.

Γράφει: Γιώργος Φράγκος