Προχωρά ο σχεδιασμός του θεματικού πάρκου με μουσείο τεχνολογίας 3D -που θα σχετίζεται με τα εκθέματα του μουσείου στην Κνωσό- που ετοιμάζουν Κινέζοι επιχειρηματίες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Κνωσό.

Οπως ανακοινώθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα, σε συνένετυξη Τύπου η διοίκηση του Ιδρύματος είναι σε επαφή με Κινέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στο χώρο.

«Είναι μια εταιρεία, η οποία ασχολείται με την εγκατάσταση μουσειακών διαδικτυακών χώρων, σαν θεματικό πάρκο, κοντά σε διάσημους αρχαιολογικούς χώρους», τόνισε ο κ. Ζώρας, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετικά ταλαιπωρημένο» τον χώρο και «άθλιο» το θέαμα που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σύγκλητος έχει ήδη εξουσιοδοτήσει τις πρυτανικές αρχές να διαχειριστούν το θέμα, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα επανέλθει στη Σύγκλητο για να λάβει το πράσινο φως. Θα έχει προηγηθεί πλήρης έλεγχος και θα διασφαλιστεί η ποιότητα της επένδυσης προς όφελος του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι το Ίδρυμα έχει μία τεράστια περιουσία, όμως υπάρχουν δυσκολίες για την αξιοποίησή της λόγω της νομοθεσίας που «δημιουργεί δυσκινησία».