Ανοιχτή επιστολή προς τους ασθενείς αποστέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα της νοσοκομειακής περίθαλψης και για τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες.

Στην επιστολή, η Ένωση ζητά συγγνώμη από τους ασθενείς και τους συνοδούς τους για την ταλαιπωρία που θα τους υποβάλλουν, ενώ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση τους οφείλει νοσήλια από το 2007.

Την ίδια ώρα, η ΠΕΙΚ ζητά να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει και ο ΕΟΠΥΥ έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει. “Όμως ο ΕΟΠΥΥ ζητά από εμάς να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε Χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει για το 50% των υπηρεσιών μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Δυστυχώς αδυνατούμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό υλικό, υλικά επεμβάσεων, φίλτρα αιμοκαθάρσεων, οξυγόνο, να καλύψουμε τα έξοδα μισθοδοσίας και διατροφής σου, για να σου παρέχουμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίες, διότι δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη ρευστότητα.

Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας της ανέφικτης Κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία που προσδιορίζεται σε συνεχείς μειώσεις με οριζόντιες μαθηματικές πράξεις.

Έλληνα ασθενή
Συμπάσχουμε μαζί σου προσπαθώντας νυχθημερόν, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και να σου παρέχουμε το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Όμως είμαστε αναγκασμένοι, τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με μόνο στόχο την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας. Σου ζητάμε, εκ των προτέρων, συγγνώμη για την πιθανή ταλαιπωρία σου”, καταλήγει η ανακοίνωση.