sete-broutsis-kefalogianniΚοινωνικός εταίρος ανακηρύχθηκε πλέον ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση, της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και του προεδρείου του Συνδέσμου, καθώς και με εκπροσώπους 14 κλαδικών φορέων μελών του.

Τούτο αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τον τουρισμό, αποτέλεσμα ενός αγώνα του συνόλου των προέδρων και των μελών του ΣΕΤΕ.

Στο μεταξύ, ο ΣΕΤΕ πλέον μπορεί να συμμετέχει στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η δυναμική του τουριστικού τομέα, η συμβολή του στην ανάκαμψη της οικονομίας και κυρίως, οι δυνατότητές του για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης όπως και σημαντικά θεσμικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου  να αξιοποιηθεί περαιτέρω ο χώρος  του τουρισμού ως ένα μεγάλο κοίτασμα απασχόλησης ειδικά για τους νέους. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα παρουσιαστούν νέες και καινοτόμες εξειδικευμένες  δράσεις μέσω κοινοτικών πόρων και άλλων επιχειρησιακών δράσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε η υπουργός.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την απόφαση να αναγνωριστεί ο Τουρισμός στο πρόσωπο του ΣΕΤΕ ως θεσμικός ισότιμος κοινωνικός εταίρος, καταλήγοντας ότι από σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή συνεργασίας και με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, με τη ΓΣΕΕ και πάνω από όλα με το Υπουργείο Εργασίας με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη στήρθξη των νέων προγραμμάτων ένταξης των νέων, καθώς και την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων από τον Τουρισμό.