kyprosΛευκωσία: Την ετοιμότητά τους να επενδύσουν σε μεγάλα τουριστικά και αναπτυξιακά έργα, καθώς επίσης και σε ημικρατικούς Οργανισμούς εκδήλωσαν χθες οι τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι της Κουβετιανής εταιρείας Kuwait Projects Company Holding (KIPCO), που βρίσκονται στην Κύπρο για να διερευνήσουν τις επενδυτικές επιλογές που υπάρχουν στο νησί. Οι τρεις επενδυτές από το Κουβέιτ δήλωσαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να διερευνήσει κάποιος επενδυτής τις επενδυτικές επιλογές που υπάρχουν στο νησί και να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, οι Κουβετιανοί επενδυτές κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους για να αποκτήσουν μετοχικό πακέτο σε ημικρατικούς Οργανισμούς.

Ειδικότερα, όπως μας αναφέρθηκε οι επενδυτές είναι ανοικτοί να εξετάσουν το ενδεχόμενο της απόκτησης ενός σημαντικού ποσοστού σε ημικρατικούς οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιηθούν, αλλά δεν θα επιδιώξουν την απόκτηση της διοίκησής τους. Επίσης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τη Μαρίνα της Λάρνακας, καθώς επίσης και για μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Λεμεσό, όπως είναι τα γήπεδα γκολφ. «Τώρα είναι ελκυστική η περίοδος για τους επενδυτές να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά να προβούν σε αγορές και επενδύσεις στην Κύπρο», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Κρατικής Εταιρείας Ανάπτυξης Γης στο Κουβέιτ, Ταρίκ Αμπντουσαλάμ.

philenews