Σε μείωση και ακύρωση πτήσεων προς την Αθήνα προχωρούν από το χειμώνα ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα πτήσεων GDS.

Συγκεκριμένα, η Air France προχώρησε σε περαιτέρω μείωση της συχνότητας των καθημερινών πτήσεών της προς Αθήνα σε δύο την ημέρα από τρεις που είχε αποφασιστεί για το φετινό χειμώνα. Επιπλεον, δύο πτήσεις εβδομαδιαίως θα λειτουργεί ο γαλλικός αερομεταφορέας μεταξύ Μασσαλίας-Αθήνας και Νίκαιας-Αθήνας.

Η Air Moldova κόβει για αυτό το χειμώνα τις δύο απευθείας πτήσεις που λειτουργούσε πέρυσι προς Αθήνα, συνεχίζοντας τη συνδυασμένη πτήση με Λάρνακα που λειτουργεί το καλοκαίρι.

Σε ακύρωση της καθημερινής σύνδεσης Βρυξελλών-Αθήνας προχωρά η Brussels Airlines για το χειμώνα 2012/2013.

Επιπλέον, η LOT Polish Airlines μειώνει τη συχνότητα των πτήσεων προς Αθήνα από 5 σε 3 την εβδομάδα.

Όσον αφορά τη Lufthansa, 2 πτήσεις αντί για 3 θα συνδέουν καθημερινά Φρανκφούρτη-Αθήνα, ενώ 14 πτήσεις αντί για 19 θα λειτουργούν μεταξύ Μονάχου-Αθήνας.

Η Swiss μειώνει από 2 σε 1 πτήση ημερησίως για Γενεύη-Αθήνα, ενώ η σύνδεση Ζυρίχης-Αθήνας θα γίνεται με 16 αντί για 21 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Επίσης, η TAP Portugal ακυρώνει τις 3 εβδομαδιαίες πτήσεις που λειτουργούσε μεταξύ Λισαβόνας-Αθήνας.

Τέλος, όπως είναι γνωστό, η Delta ακυρώνει την πτήση Νέα Υόρκη-Αθήνα, ενώ και η Singapore Airlines δε θα πραγματοποιεί την πτήση Σιγκαπούρη-Αθήνα.