idiwtikesklinikesΜέτρα για την αποπληρωμή των ιδιωτικών παρόχων υγείας (ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, θεραπευτήρια κ.λπ.) εξήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι καθυστερεί ο οικονομικός και ιατρικός έλεγχος προς τους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ,προκαλώντας προβλήματα στην λειτουργία τους. Ο κ. Μπέζας είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ εξαιρεί από τον ιδιωτικό οικονομικό έλεγχο τους παρόχους ανοικτής περίθαλψης και ο οικονομικός έλεγχος θα ανατεθεί στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Επικρίνοντας την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επειδή δεν υπογράφει συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες που θα κάνουν τους ελέγχους, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε επιλεκτικές πληρωμές προς συγκεκριμένες κλινικές και είπε ότι δεν αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» οι πληρωμές – μάλιστα κατέθεσε και απόφαση που έγραφε να δοθούν 11 εκατ. σε νοσοκομείο, χωρίς να λέει σε ποιο.

naftemporiki