Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Άμστερνταμ θα περιορίσει τις πωλήσεις αλκοόλ στην περιοχή με τα “κόκκινα φανάρια” (Red Light District) και αυτό το καλοκαίρι.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο η πώληση αλκοόλ σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή θα περιοριστεί. Με στόχο την καταπολέμηση των ενοχλήσεων που προκαλούνται από τους τουρίστες, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χαλσέμα.

Η απαγόρευση των πωλήσεων στα καταστήματα θα επιβληθεί από την Πέμπτη έως την Κυριακή στις 10 μ.μ. έως τις 4 π.μ., εκτός από τη Δευτέρα που λήγει στις 3 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στα καταστήματα δεν θα επιτρέπεται να πωλούν παγωμένη μπύρα.

Οι παραβάτες επιχειρηματίες θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο 1200 ευρώ.

Αύριο Σάββατο 26 Ιουνίου, η πλειονότητα των μέτρων Covid-19 θα καταργηθεί, καθώς οι Κάτω Χώρες προχωρούν στο τέταρτο από τα πέντε βήματα για να ανοίξει εκ νέου τη χώρα.

Με την άρση περισσότερων μέτρων κορωνοϊού, τα πλήθη αναμένεται να επιστρέψουν στην περιοχή Red Light District.

Σύμφωνα με την δήμαρχο, όσο περισσότερα άτομα πίνουν, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κρατούνται οι κοινωνικές αποστάσεις.

“Με τη βοήθεια αυτών των μέτρων, θα αποτρέψουμε τους επισκέπτες από την αγορά αλκοόλ και την κατανάλωση τους στο δρόμο”, δήλωσε η Φέμκε Χαλσέμα.

Στην περιοχή Red Light, πολλοί δρόμοι έχουν ήδη απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, λόγω της συντριπτικής προσφοράς μπύρας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στα αμέτρητα μίνι σούπερ μάρκετ και τον Albert Heijns, η απαγόρευση αυτή συχνά δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το νέο μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.