Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους στην Ευρώπη τρένο αντί αεροπλάνο, σύμφωνα με έρευνα της Opium Research που ανατέθηκε στην HS1 Ltd.
Αυτή η επιλογή τους δείχνει ότι η ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια σημειώνει σημαντική αύξηση.

Σύμφωνα με την έρευνα το 80% πιστεύει ότι θα ταξιδέψει για λόγους εργασίας φέτος καθώς και του χρόνου, γεγονός που δείχνει ότι η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρχίσει να καταργούν την πλειονότητα των περιορισμών του κορωνοϊού κι αυτό έχει επηρεάσει και την αύξηση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια.

  • Το 66% θα ταξιδέψει στην Ευρώπη με τρένο για επαγγελματικούς λόγους.
  • Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 77% για τους ταξιδιώτες αναψυχής.

Η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού έφερε στο επίκεντρο την ανάγκη για πιο βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές.
Τέσσερις στους πέντε (81%) θέλουν η επιχείρηση τους να γίνει πιο πράσινη μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους σκέφτονται τώρα τις αποτύπωμα άνθρακα και αναζητούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές», επεσήμανε ο Dyan Crowther, Διευθύνων Σύμβουλος της HS1 Ltd.

Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (84%), θα επέλεγαν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς, σε περίπτωση που τους παρακινούσε ο εργοδότης τους.

Οι ευρωπαϊκές χώρες ενθαρρύνουν συνεχώς τους ταξιδιώτες να επιλέξουν το τρένο από το αεροπλάνο, προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα που προκαλούνται από τα αεροπορικά ταξίδια.