Το Ocean Medallion της Carnival ελέγχει πλέον όλες τις πτυχές της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών κρουαζιέρας. Πρόκειται για μια νέα συσκευή η οποία  έχει αναπτυχθεί για να αλλάξει τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Τα αποκαλυπτήρια της Carnival Corporation πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωση τεχνολογίας CES 2017 στο Λας Βέγκας. Συγκεκριμένα το νέο «Ocean Medallion» είναι μια wearable “έξυπνη” συσκευή που επιτρέπει στους επιβάτες να βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στο πλοίο, να έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους, να εντοπίζουν τους φίλους και την οικογένειά τους και να κάνουν επί του σκάφους αγορές και να αλληλεπιδρούν με τα μέλη του πληρώματος.

Ο δίσκος 51 γραμμαρίων μπορεί να φορεθεί οπουδήποτε στο σώμα, μεταξύ άλλων και ως ρολόι ή κολιέ, ή μπορεί απλά να υπάρχει στη τσέπη του ρούχου. Το Ocean Medallion αξιοποιεί ένα δίκτυο αισθητήρων και υπολογιστών οι  οποίες είναι ενσωματωμένες σε όλο το πλοίο, σε λιμάνια και προορισμούς αποτελώντας ένα “Καινοτόμο Λειτουργικό Σύστημα Σύστημα», ή ΧiOS.

Το νέο σύστημα θα κάνει το ντεμπούτο του στο κρουαζιερόπλοιο Regal Princess, το Νοέμβριο του 2017, ενώ θα ακολουθήσουν το Royal Princess και το Caribbean Princess το 2018