Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένα νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας εγκαινιάζει η Marriott International για να βοηθήσει τους σχεδιαστές MICE να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εκδηλώσεων τους.

Η νέα πρωτοβουλία, Connect Responsibly, θα προσφέρει στους διοργανωτές MICE  πρόσβαση σε σχετικές αναφορές επιπτώσεων, οι οποίες θα μετρούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συναντήσεων και εκδηλώσεων, καθώς και επιλογές για την αγορά πιστώσεων άνθρακα για τον μετριασμό αυτού του αντίκτυπου.

Οι αναφορές επιπτώσεων θα διατίθενται στους πελάτες μετά από ένα συμβάν. Θα περιλαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τα αποτυπώματα άνθρακα και νερού της συνάντησης, καθώς και τις πρακτικές βιωσιμότητας που χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια σειρά «επαληθευμένων» έργων αντιστάθμισης άνθρακα για να μετριάσουν τον αντίκτυπο των συμβάντων τους.
Αυτές οι αντισταθμίσεις θα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο μέσω της συνεργασίας της Marriott με τον South Pole, έναν ειδικό σε έργα μείωσης εκπομπών.

«Με το πρόγραμμα Connect Responsibly, δίνουμε στις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις μας επιλογές στους πελάτες για να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο των συναντήσεών τους καθώς συλλογικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ανθεκτικό μέλλον για ταξίδι», τόνισε η Erika Alexander, γενική διευθύντρια παγκόσμιων επιχειρήσεων στη Marriott International.

Σύμφωνα με τον ξενοδοχειακό κολοσσό, το πρόγραμμα Connect Responsibly πρόκειται να «ζωντανέψει» παγκοσμίως σε όλα τα ακίνητα έως τα τέλη Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο σε 11 γλώσσες με βάση την τοποθεσία.