mitarakisΝα συμμετέχουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά κάλεσε τους Κινέζους επενδυτές ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο και διατύπωσε την άποψη ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα αυξήσει περισσότερο την αποτελεσματικότητα, θα οδηγήσει σε νέες επενδύσεις και θα είναι επωφελής για την ελληνική οικονομία. 

Η ενδεχόμενη συμμετοχή κινεζικών κεφαλαίων στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Κίνας και η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του υφυπουργού στο Πεκίνο, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο κ. Μηταράκης μεταβαίνει απόψε στη Γκουαγκζού, όπου θα έχει επαφές, αύριο, με την τοπική κυβέρνηση και με επιχειρηματικούς φορείς, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων από την πλουσιότερη περιφέρεια της Κίνας. Στο Πεκίνο, ο υφυπουργός είχε σειρά συναντήσεων σε υπουργεία και επιχειρήσεις και ήταν ο κύριος ομιλητής στο Επενδυτικό Φόρουμ, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο σε συνεργασία με την κινεζική Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC). Ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον υφυπουργό της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, Τσανγκ Χσιαοτσιάνγκ και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

capital