Το Ντουμπάι φιλοξένησε 9,31 εκατ. διεθνείς επισκέπτες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο φέτος, σημειώνοντας αύξηση 9% ετησίως.

Η ισχυρή τουριστική ανάπτυξη που πέτυχε το Ντουμπάι το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι απόδειξη της ικανότητας του εμιράτου να ενθαρρύνει παραγωγικές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να οικοδομήσει εκτεταμένα παγκόσμια δίκτυα συνεργασίας», δήλωσε ο Σέιχ Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, (Υπουργός Άμυνας) και διάδοχος του Ντουμπάι.

Πηγές τουρισμού

Οι κυριότερες χώρες πηγές τουρισμού για το εμιράτο ήταν οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου μαζί με αυτές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε ποσοστό 26%.

Ακολούθησε η Δυτική Ευρώπη με 20% του συνολικού αριθμού, με 1,89 εκατ. επισκέπτες στο Ντουμπάι.

Η Νότια Ασία ήταν μια άλλη σημαντική αγορά με 1,62 εκατ. επισκέπτες, ενώ η Κεντρική Ασία στην Ανατολική Ευρώπη αντιπροσώπευε 1,37 εκατ. ταξιδιώτες διανυκτερεύσεων. Τα δεδομένα δόθηκαν από το γραφείο μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενο στοιχεία του Τμήματος Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι.

Η Βορειοανατολική και η Νοτιοανατολική Ασία αύξησε το μερίδιό της από 8% στην αρχή του έτους σε 10% στο τέλος του εξαμήνου, λόγω της ισχυρής ανάκαμψης από την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία.

Υψηλές πληρότητες

Tο άλμα στις αφίξεις τουριστών κράτησε απασχολημένα τα ξενοδοχεία του εμιράτου, με τη μέση πληρότητα κατά την περίοδο έως το τέλος Ιουνίου να αυξάνεται στο 78,7%, από 77,7% την ίδια περίοδο του 2023.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) αναμένει να εξυπηρετήσει φέτος 91 εκατ. επιβάτες, καθώς η ζήτηση για ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται και οι τοπικές αεροπορικές εταιρείες – η Emirates και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flydubai – επεκτείνουν τα δίκτυά τους.