Σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφει η Ισπανία, μετά την πτώση του ευρώ και την ενίσχυση του δολαρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου μία από τις πιο άμεσες επιπτώσεις του «ισχυρού δολαρίου» είναι η αύξηση του κόστους ταξιδιού από την Ευρώπη στην Αμερική.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η μετακίνηση από μια χώρα της Βόρειας Αμερικής προς την Ευρώπη και την Ισπανία, ειδικότερα.

Τα εν λόγω ταξίδια έχουν γίνει 10% φθηνότερα τους τελευταίους τέσσερις μήνες και τα δεδομένα έχουν ήδη αρχίσει να αντικατοπτρίζουν την αύξηση της ζήτησης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής αναφέρει ότι 312.385 Αμερικανοί ταξιδιώτες επισκέφτηκαν τη χώρα τον Μάιο, που αντιπροσωπεύουν το 90,8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019.

Ήταν επίσης 95% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2016 και του 2017 και του 2018.

Τον έκτο μήνα του έτους, έφτασαν 377.366 τουρίστες από τις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 86,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Εάν συνεχιστεί η αδυναμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται να είναι υψηλότερες από τους ίδιους μήνες του 2019.

Προτίμηση στη Μαδρίτη δείχνουν οι Αμερικανοί τουρίστες

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι ο μεγαλύτερος ωφελούμενος αυτής της τάσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 15% των ταξιδιωτών.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα «Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Αμερικανών τουριστών είναι η υψηλή αγοραστική τους δύναμη και η μεγαλύτερη τάση τους να ψωνίζουν».