Οι Βρετανοί ταξιδιώτες σε ποσοστό 40% προσπαθούν να μιλήσουν την τοπική γλώσσα όταν πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, ο ασφαλιστικός ιατρικός ταξιδιωτικός πράκτορας, AllClear, σε έρευνά του διαπίστωσε ότι οι Βρετανοί είναι πιο πιθανό να μιλήσουν την τοπική γλώσσα και να επιλέξουν στα γεύματά τους την τοπική κουζίνα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Η AllClear αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται οι Βρετανοί όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με μια έρευνα σε 2.124 ερωτηθέντες, 40% των Βρετανών μιλούν τακτικά την τοπική διάλεκτο στο εξωτερικό, ενώ μόνο το 8% δεν το προσπαθεί. Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με το στερεότυπο για τους Βρετανούς, οι οποίοι τείνουν να μιλούν δυνατά και αργά, αντί να επιχειρούν να επικοινωνήσουν σε άλλη γλώσσα.

Ο Chris Rolland, Διευθύνων Σύμβουλος της AllClear, δήλωσε ότι τα συνολικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Βρετανοί «αγκαλιάζουν» τους ξένους πολιτισμούς όταν ταξιδεύουν.

Oι millennials Βρετανοί (25-34 ετών)  σε ποσοστό μόλις 4% αναφέρουν ότι ποτέ δεν προσπαθούν να μιλήσουν την τοπική γλώσσα στο εξωτερικό. Αυτός ο αριθμός είναι παρόμοιος με τους Λονδρέζους, με επίσης μόνο το 4% να ισχυρίζονται ότι δεν προσπαθούν ποτέ.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες από το Γιορκσάιρ, το Χάμπερ και τα Δυτικά Μίντλαντς διαπιστώθηκε ότι είναι λιγότερο πιθανό να προσαρμοστούν στην ξένη γλώσσα.

Όσον αφορά την κατανάλωση τοπικών φαγητών, η έρευνα έδειξε ότι το 69% καταναλώνει συνήθως τοπική κουζίνα όταν είναι σε διακοπές, με μόλις 2% να επιλέγει αυτό στο οποίο είναι εξοικειωμένοι. Και πάλι, οι millennials βρίσκονται στην κορυφή όταν πρόκειται για γαστρονομικές περιπέτειες, με το 75% να επιλέγει την τοπική κουζίνα του προορισμού που επισκέπτεται όταν είναι σε διακοπές.