Το ένα τρίτο των Βρετανών ταξιδιωτών δεν συμβουλεύονται τις ενημερωμένες και ακριβείς ταξιδιωτικές οδηγίες για τους διεθνείς προορισμούς που πρόκειται να επισκεφθούν, όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Συνολικά, ένας στους τρεις Βρετανούς είπε ότι δεν έλαβε καμία ταξιδιωτική συμβουλή προτού πάει στο εξωτερικό.

Όταν ερωτήθηκαν γιατί, το 34% είπαν ότι γνώριζαν όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν και το 30% ανέφερε ότι δεν ελέγχει τον προορισμό γιατί τον έχει ξαναπεπισκεφθεί.

Η Ένωση των Βρετανικών Τουριστικών Πρακτορείων –ΑΒΤΑ, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, εξέδωσε εντολή προς τους ταξιδιώτες να ελέγχουν για ενημερώσεις από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και το Γραφείο Κοινοπολιτείας.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς εκτιμάται ότι 25 εκατ. βρετανοί παραθεριστές προετοιμάζονται να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι

Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των Βρετανών (67%), οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ενημερώθηκαν για τις ταξιδιωτικές οδηγίες του προορισμού που θα επισκεφθούν.

Οι πιο συνήθεις συμβουλές που λαμβάνουν έχουν να κάνουν με το τοπικό νόμισμα (59%), την υγειονομική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού) (56%), τις απαιτήσεις εισόδου (54%) και την προστασία και την ασφάλεια (52%) .

Περισσότεροι από δύο στους πέντε ταξιδιώτες (41%) δήλωσαν ότι έλεγξαν τις ταξιδιωτικές συμβουλές σχετικά με τους τοπικούς νόμους και τα έθιμα.

Ένας στους έξι ταξιδιώτες ανέφεραν ότι πήραν τις οδηγίες από το αρμόδιο γραφείο της Κοινοπολιτείας ενώ αντίστοιχη αναλογία ενημερώθηκε από ένα ταξιδιωτικό οδηγό. Παράλληλα, το 25% συμβουλεύθηκε μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα.

Τέλος ένας στους τέσσερις (23%) δήλωσε ότι συμβουλεύθηκε το πρακτορείο με το οποίο έκλεισε το ταξίδι του.