Οι Βρετανοί ταξιδιώτες Generation Z έχουν επισκεφθεί περισσότερους προορισμούς στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα της Best Western Great Britain.

Σύμφωνα με την έρευνα κατά μέσο όρο, οι νεαροί ταξιδιώτες έχουν επισκεφθεί τέσσερα μέρη στο εξωτερικό και μόνο δύο τοποθεσίες στην πατρίδα τους.

Ενας στους τέσσερις ερωτηθέντες (25%) δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί τρεις προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ παρόμοιο ποσοστό (24%) δήλωσε ότι δεν έχει επισκεφθεί κανένα προορισμό στο εξωτερικό.

Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών είναι πιθανότερο να μην έχουν επισκεφθεί έναν προορισμό στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια (29%).

Η έρευνα εξέτασε επίσης τα κυριότερα κίνητρα των Βρετανών για την επιλογή των προορισμών διακοπών τους.
Περισσότεροι από τους μισούς (57%) στο Γιορκσάιρ δήλωσαν ότι επηρεάζονται περισσότερο από την τιμή κατά την εξέταση των διακοπών – ποσοστό υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο του 54%, τα αξιοθέατα 52%, τα όσα έχουν δει για τον προορισμό 49%, τα καταλύματα και τον καιρό 39%, τρόφιμα και ποτα 29% και πολιτισμό 23%.