Λόγω της ακόμα μη ασφαλούς κατάστασης υγείας και των συνθηκών ταξιδιού, οι γραμμές κρουαζιέρας επεκτείνουν τη διακοπή του προγράμματος ταξιδιών – σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τον Ιούλιο.

Αυτές οι αποφάσεις φυσικά ενημερώνoνται συνεχώς.

Η Aida θα αναστείλει ολόκληρο το ταξιδιωτικό πρόγραμμα μέχρι τις 31 Μαΐου. Αρχικά, η ακύρωση ίσχυε μέχρι το τέλος Απριλίου. Οι πελάτες που αποδέχονται ταξιδιωτική πίστωση για το ακυρωμένο ταξίδι θα λάβουν ένα πρόσθετο επίδομα 10% για την τιμή που έχει ήδη καταβληθεί.

Η Carnival Cruise Line θα αναστείλει τα ταξίδια μέχρι τις 26 Ιουνίου. Οι εκδρομές Carnival Sunrise αναστέλλονται μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τα ταξίδια Carnival Legend μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Η Carnival Radiance δεν θα φιλοξενήσει επισκέπτες μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Η ελληνική κρουαζιέρα της Celestyal Cruises, η οποία ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και τη Μεσόγειο, επεκτείνει την αναστολή των κρουαζιερόπλοιων μέχρι τις 29 Ιουνίου.

Η Costa και η TUI Cruises αποφάσισαν να παρατείνουν την αναστολή της κρουαζιέρας τους μέχρι τις 30 Απριλίου.

Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία Croisi Europe επεκτείνει επίσης την αναστολή μέχρι τις 30 Απριλίου. Οι κρουαζιέρες για σαφάρι στην Αφρική δεν πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Μαΐου. Οι κρουαζιέρες της Croisi στον ποταμό Mekong θα ξεκινήσουν ξανά στις 14 Αυγούστου.

Ο γενικός αντιπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας στη γερμανική αγορά, Anton Götten Reisen, έχει τροποποιήσει την πολιτική ακύρωσης για νέες κρατήσεις: Όλες οι κρατήσεις που γίνονται μέχρι τις 30 Απριλίου μπορούν να ακυρωθούν δωρεάν μέχρι έξι εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.

Η Cunard έχει παρατείνει τη διακοπή των ταξιδιών. Τώρα και τα τρία πλοία δεν πλέουν πλέον μέχρι τις 15 Μαΐου. Οι επηρεαζόμενοι επισκέπτες θα λάβουν πίστωση 125% της τιμής ταξιδιού, την οποία μπορούν να εξαγοράσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022.

Η Hapag-Lloyd Cruises ακυρώνει όλες τις κρουαζιέρες που ξεκινούν στις 30 Απριλίου. Όλες οι εκδρομές του στόλου τελείωσαν.