Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για πρώτη φορά σε πάνω από 275 ημέρες, ο όγκος των κρατήσεων σε ξενοδοχεία στη Γερμανία άρχισε και πάλι να ξεπερνά τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Αυτό αποκαλύπτουν τα δεδομένα από το World Hotel Index του SiteMinder.

Μετά από την σταθερότητα των κρουσμάτων και την εντατική εκστρατεία εμβολίων, οι κρατήσεις ξενοδοχείων στη Γερμανία αυξήθηκαν ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

Από 15,58% την 1η Μαΐου σε 62,61% στις 14 Ιουλίου. Ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο, σε σύγκριση με τις ίδιες χρονικές περιόδους του 2019.

Η δυναμική της κράτησης καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις καλοκαιρινές κρατήσεις τελευταίας στιγμής από Γερμανούς ταξιδιώτες.

Γερμανικές πόλεις και άνοδος στις κρατήσεις

  • Το Βερολίνο ανταποκρίθηκε ταχύτερα. Καταγράφοντας σήμερα το 76,3% των όγκων κρατήσεων ξενοδοχείων σε σχέση με το 2019.
  • Οι κρατήσεις ξενοδοχείων του Βερολίνου ακολουθούνται από αυτές του Αμβούργου με 61,57 % των επιπέδων του 2019.
  • Στο Μόναχο Και του Μονάχου στο 53,17% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Τα διεθνή ταξίδια επιστρέφουν

Ενώ οι εγχώριοι ταξιδιώτες συνεχίζουν να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των διαμονών, τα δεδομένα δείχνουν σημάδια ότι τα διεθνή ταξίδια επιστρέφουν σταδιακά.

Υποκινούμενα από την επαναλειτουργία σε χώρες εκτός ΕΕ. Όπως οι ΗΠΑ, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά πηγών της χώρας.

Το ποσοστό των κρατήσεων σε γερμανικά ξενοδοχεία από ξένους επισκέπτες τον Ιούλιο είναι το υψηλότερο που ήταν φέτος, στο 25,1%.

Δυναμικό προβάδισμα των γερμανικών ξενοδοχείων

Ενώ η Γερμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση από τις 16 ευρωπαϊκές χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Ξενοδοχείων του SiteMinder οι όγκοι κρατήσεων ξενοδοχείων της ανακάμπτουν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο μπλοκ.

Η άνοδος από 15,58% την 1η Μαΐου, στο 68,73% των όγκων κρατήσεων του 2019 τώρα, αντιπροσωπεύει ανάπτυξη άνω του 340%.