Ανήσυχοι και αγχωμένοι αισθάνονται οι άνθρωποι όταν χάνουν τις χαρές που προσφέρουν τα ταξίδια. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Amex Trendex 2020.

Η έκθεση τάσεων από την American Express, αναφέρει ότι η απαγόρευση ταξιδίων δημιουργεί συναισθηματικό φορτίο στους ανθρώπους, επηρεάζοντας την ευημερία τους.

Η American Express δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μετά από έρευνα σε 2.000 άτομα σε εθνικό επίπεδο.

Πρόκειται για γενικού πληθυσμού” με εισόδημα νοικοκυριού 70.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως ή περισσότερο.

Οι μισοί (48%) των ερωτηθέντων θεώρησαν πως όταν δεν μπορούν να ταξιδέψουν τους κάνει να αισθάνονται «ανήσυχοι και αγχωμένοι».

Τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (78%) σημείωσαν ότι το ταξίδι είναι «μία από τις κορυφαίες δραστηριότητες που χάνουν περισσότερο τώρα.

Ωστόσο, επειδή θέλουν να ταξιδέψουν δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν. Όπως πρόσθεσε η έκθεση, μόλις το 10% των καταναλωτών που ερωτήθηκαν σχεδίασαν να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Ημέρας, ανέφερε η έκθεση.

Ταυτόχρονα, για τα ταξίδια τους θα προτιμήσουν επιλογές κράτησης άμεσης πρόσβασης. Αυτό θα γίνει για να μπορούν να μιλήσουν σε έναν άνθρωπο σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τι να περιμένουν κατά την άφιξη.

Τα πρότυπα ευελιξίας στα ταξίδια και η καθαριότητα κατατάσσονται ως κορυφαίες προτεραιότητές τους.