Tους διεθνείς προορισμούς αναψυχής και χαλάρωσης με την υψηλότερη συγκέντρωση επισκεπτών αποκάλυψε η Mastercard μέσω του δείκτη Global Destination Cities.

Τα διεθνή ταξίδια συνεχίζουν να αυξάνονται με απίστευτο ρυθμό, μεταμορφώνοντας τις τοπικές οικονομίες και επιτρέποντας στους ανθρώπους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους – είτε ταξιδεύουν για δουλειά είτε για παιχνίδι. Ο δείκτης της MasterCard φανερώνει ότι συγκεκριμένες πόλεις ανά τον κόσμο έχουν «χτίσει» ένα brand βασισμένο στη διασκέδαση, τη χαλάρωση και απόλαυση για όσους τις επισκέπτονται.

Η Punta Cana βρίσκεται στην πρώτη θέση των 10 κορυφαίων πόλεων με το 90% των επισκεπτών της το 2017 να είναι για διακοπές ή οικογενειακές επισκέψεις.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετούς λιγότερο γνωστούς προορισμούς που αρμόζουν στους οικολόγους τουρίστες, τους λάτρεις της ιστορίας, τους επισκέπτες της παραλίας και τους ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια.

Η MasterCard βοηθά τους κατόχους καρτών να ταξιδεύουν στον κόσμο χωρίς έγνοιες, προσφέροντάς τους ανέσεις και συνδεσιμότητα στον προορισμό τους και αποδοχή χωρίς ανησυχία σε εκατομμύρια τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για χαλάρωση και διασκέδαση έχουν ως εξής :

Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία (99,9%)
Κούσκο, Περού (98%)
Τζέρμπα, Τυνησία (97,7%)
Ριβιέρα Μάγια, Μεξικό (97,5%)
Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία (97,2%)
Κανκούν, Μεξικό (96,8%)
Μπαλί, Ινδονησία (96,7%)
Πόλη του Παναμά, Παναμάς (96,3%)
Ορλάντο, Ηνωμένες Πολιτείες (94,1%)
Πουκέτ, Ταϊλάνδη (93%)